Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hva skjer under klimaforhandlingene

Hva skjer under de pågående klimaforhandlingene? Hvordan jobber miljøorganisasjonene og forhandlerene? Her får du oppdateringer og ferske videosnutter fra Durban i Sør-Afrika.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hva skjer under de pågående klimaforhandlingene? Hvordan jobber miljøorganisasjonene og forhandlerene? Her får du oppdateringer og ferske videosnutter fra Durban i Sør-Afrika.

Det handler om deg og meg
Tilpasning handler om deg og meg, sier Marianne Karlsen, Norges forhandler på tilpasningssporet i forhandlingene. Først og fremst må vi kutte utslippene våre, det er det viktigste vi kan gjøre. Men vi har allerede sluppet ut klimagasser, derfor er vi nødt til å tenke på hvordan vi skal lage et mer robust samfunn.

I Durban forhandles det om hvordan vi skal fylle det rammeverket fra klimakonferansen i Cancun i 2010, bygge opp kunnskap og konkrete tiltak for å støtte de mest sårbare landene.De globale utslippene må nå toppen i 2015


Framtiden i våre hender har intervjuet sjefen for FNs klimapanel, Rajendra K. Pachauri her nede i Durban. Ettersom han har et veldig tett program ble intervjuet gjort på en kjøretur fra et møte til et annet. Vi spurte ham om hvordan klimaendringene vil ramme et land som Norge.

− En ting vi har sett i den rapporten om ekstremvær som FNs klimapanel har lagt frem er at ekstrem nedbør vil øke, sier Pachauri. Europa vil også kunne oppleve flere hetebølger.

For å ha muligheten til å unngå en gjennomsnittlig temperaturøkning på mer enn 2-2,4 grader må utslippene nå toppen i 2015, sier han videre i roadintervjuet:– Dette er den avgjørende uken

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er på plass i Durban. Her er hans analyse av den andre uken av klimaforhandlingene, som også er den viktigste uken.


– Forhandlerne må høre på oss!

3. desember er en verdensomspennende akjsonsdag for klima. Tusenvis demonstrerte i gatene i Durban. Delegasjoner fra hele Afrika har kommet hit for å si fra om at en rettferdig avtale må på plass. Framtiden i våre hender var med og tok tempen på stemningen.

Se stemningsrapporten:− Vi har reist i 16 dager for å komme hit og å overlevere kravene våre til en rettferdig klimaavtale, sier Winnie Asiti fra Kenya og African Youth Initiative on Climate Change.

− Forhandlerne må lytte til folket og gjøre noe! er budskapet fra Ferrial Adam fra Greenpeace Sør-Afrika.

Miljøorganisasjonenes mann i forhandlingeneBård Lahn representerer flere av miljøorganisasjonene i den norske forhandlingsdelegasjonen. Har vi egentlig noen innflytelse i forhandlingene? Og hva er det som er viktig her under den 17. partskonferansen i Durban, Sør-Afrika? Under forhandlingene får Lahn være med på møter vanlige observatører ikke har adgang til. Se hva han sier om vår innflytelse og hva vi håper å oppnå.

Bård jobber til vanlig for Naturvernforbundet og Regnskogsfondet.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!