Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Dette skjer på Kjøpefri dag

Lørdag 26. november arrangerer Framtiden i våre hender Kjøpefri dag. Her er en oversikt over hva som skjer rundt forbi.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Lørdag 26. november arrangerer Framtiden i våre hender Kjøpefri dag. Her er en oversikt over hva som skjer rundt forbi.
Oslo490kjopefridag2010Kjøpefri dag arrangeres siste lørdag i november hvert år, da julehandelen starter for fullt. På bilde ser du utdeling av grønne julegavetips på stand i Oslo i fjor.
 

Tromsø: Kjøpefri sone

I Tromsø skal aktivister stå på stand på strandtorget og ha kjøpefri sone utenfor kjøpesenteret. Her planlegger de å opprette en rolig sone, med stoler og bord hvor folk kan slappe av og kose seg i stedet for å handle. De planlegger å steke sveler og lage kaffe, og gi ut grønne gavekort og flyers.

Kristiansand: Stengt, kjøpefri dag!

I Kristiansand skal de stå på stand på Markens og dele ut gavekort i tillegg til bannere med påskriften «Stengt, kjøpefri dag!». Lederen i lokallaget, Eyvind Danielsen, påpeker at det er viktig å markere kjøpefri dag med tanke på forbruket og gi gode idéer til gaver.

– Jeg tror mange er lei av å kjøpe gaver til folk som har alt. Jeg vil gi tips til gaver som ikke blir stuet vekk og tar plass i boden, og som ikke etterlater søppel. En tur på restaurant kunne vært en fin gave for eksempel, mener Eyvind Danielsen.

Butikkeier Jorann Abusland som driver butikken Om igjen har bestemt seg for å stenge dørene under kjøpefri dag.

Bergen: Byttemarked

Lørdag kan du la deg inspirere og friste av solbærtoddy og økologiske pepperkaker på stand på Torgallmenningen.

 – Vi ser for oss at pepperkakene skal ha et budskap, med grønne hilsener til folk, forteller lokallagsleder Kaja Knutsdotter Fjørtoft.

I tillegg til stand hvor de deler ut informasjon og samler inn underskrifter til Makt forplikter-kampanjen, skal de ha et telt med eksklusivt byttemarked. På byttemarkedet kan man levere inntil fem ting som man får omgjort til valutaen «Takk». Valutaen kan man bruke til å bytte inn i andre ting i løpet av dagen.

 – Målet er å gi folk alternativer til forbruk ved å gi grønne gavekort med forslag til hva man kan gi, og et lite byttemarked for å vise at man ikke trenger å kjøpe nytt. Vi skal dele ut masse grønne gavekort, sier Fjørtoft engasjert.


Oslo: Nisse i streik

Lokallaget Oslo og lokallaget Blindern vil skape litt blest i Karl Johan vis a vis Stortinget med julenisse som streiker. De vil snakke med folk og dele ut grønne julegavekort.

– Vi vil at man heller skal bruke tid på dem man er glad i, fremfor å kjøpe materielle ting. Jeg håper det blir mange som kommer, sier initiativtager og aktiv i Blindern lokallag, Kjetil Ulleberg.

Trondheim: Åpne armer og julegavetips

I gågata utenfor Trondheims største kjøpesenter, Mercur, kan du møte Framtiden i våre hender med åpne armer og julegavetips. – Målet vårt er ikke å gi folk dårlig samvittighet, men å gi folk grønne julegavetips. Vi vil strekke ut ei hånd og gi folk et tips eller to, sier Mari Bremnes Ese. 

I denne artikkelen finner du tips til hva du kan gjøre på kjøpefri dag .
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!