Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Krever åpenhetssvar fra regjeringen

I en ny rapport avslører Framtiden i våre hender at svært få merkevareselskaper offentliggjør sine leverandører. Nå ber KrF-politiker Øyvind Håbrekke barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken komme på banen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I en ny rapport avslører Framtiden i våre hender at svært få merkevareselskaper offentliggjør sine leverandører. Nå ber KrF-politiker Øyvind Håbrekke barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken komme på banen.

kina_tekstilfabrikk

oyvind_habrekke1157Øyvind Håbrekke.I flere år har Framtiden i våre hender påvist overgrep og elendige arbeidsforhold i fabrikker som produserer varer som havner i norske butikker. I den nye rapporten «Med døren på gløtt» undersøkes 18 selskaper som produserer klær, datamaskiner og mobiltelefoner til norske forbrukere.

Rapporten viser at svært få leverandører opererer med åpne leverandørlister. Saken ble omtalt i flere medier, og nå ber KrF-politiker Øyvind Håbrekke barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken komme på banen.

– I følge Dagens Næringsliv 26/10/11 skjuler de store kleskjedene hvilke fabrikker som produserer klærne de selger. Svært få opererer med åpne leverandørlister eller offentliggjør informasjon om sine leverandører på annen måte. Hva slags virkemidler har myndighetene for å sikre mer åpenhet og styrket forbrukerinformasjon rundt leverandører og produksjonsbakgrunn, spør Håbrekke.

Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender, synes det er bra at politikerne tar fatt i denne saken. Leffler ber politikerne lovfeste krav om åpenhet i leverandørbransjen.

– Framtiden i våre hender krever at selskapets leverandørliste gjøres tilgjengelig for allmennheten. De må også være åpne om sine fabrikk-kontroller og hvordan de arbeider for at kritikkverdige forhold skal forbedres, sier Leffler.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!