Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Derfor bør du engasjere deg

Framtiden i våre hender jobber for at norske bedrifter skal ta samfunnsansvar. Her er noen eksempler på aktører som ikke gjør det.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender jobber for at norske bedrifter skal ta samfunnsansvar. Her er noen eksempler på aktører som ikke gjør det.

syerskehovedÅ utnytte billig arbeidskraft er det motsatte av å vise samfunnsansvar.
Gjennom vår overvåking av norsk næringsliv har vi flere ganger avslørt norske bedrifter som bryter menneskerettigheter, utnytter arbeidskraft og ødelegger miljøet. Vi kommer til å fortsette vårt arbeid for at flere bedrifter skal ta mer og bedre samfunnsansvar.

Vi håper du har lyst til å engasjere deg og sammen med oss kjempe for at saker som dette ikke skal dukke opp igjen. Les mer om hvordan du kan engasjere deg på våre temasider «Makt forplikter». Her kan du også signere vår underksriftskampanje.

1)    Nordea investerer nordmenns sparepenger i atomvåpen

Mens andre banker har valgt å trekke seg ut av atomvåpenprodusenter, velger Nordea å plassere nordmenns sparepenger i de samme selskapene. Å investere i masseødeleggelsesvåpen er det motsatte av å vise samfunnsansvar.

NB! Etter press fra blant andre Framtiden i våre hender og forbrukerne, valgte Nordea nylig å trekke seg ut av atomvåpen. Det viser at at vårt arbeid for samfunnsansvar nytter.

2)    Oljefondet vokser mens regnskogen raseres

Miljøvernminister Erik Solheim går tungt ut for å redde verdens gjenværende regnskoger. Samtidig investerer Oljefondet milliarder av kroner i palmeoljeindustrien som river ned den samme skogen. Å ødelegge regnskog er det motsatte av å vise samfunnsansvar.

3)    Bukser som dreper

I dag er det mote å gå med slitte jeans. Men visste du metoden som brukes for å slite ut buksene er livsfarlig? Bare i Tyrkia har 52 arbeidere omkommet som en følge av sandblåsing av bukser. Å utnytte arbeidere er det motsatte av å vise samfunnsansvar

4)    Aker Kværner medvirket til tortur

Gjennom sitt heleide amerikanske datterselskap Kværner Process Services Inc. har Aker Kværner vært til stede på Guantánamo siden 1993. Selskapet har bidratt i byggingen av fengselsceller, og har siden 2002 drevet vedlikehold av disse, levert strøm, vann og avløp til fangeleiren. Fra 2002, da de første fangene i krigen mot terror ankom Guantánamo, har det vært godt kjent i offentligheten at det på basen foregår omfattende brudd på menneskerettighetene, som tortur og mishandling. Å bidra til tortur er det motsatte av å vise samfunnsansvar.

5)    Syr klærne våre for lommerusk

Se for deg at du kjøper en t-skjorte til 149 kroner i en norsk butikk. Da går fem øre til arbeideren som plukket bomull. 48 øre til tekstilarbeideren den som sydde skjorten. Å utnytte arbeidskraft og betale arbeidere en lønn de ikke kan leve av er det motsatte av å vise samfunnsansvar.
Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!