Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Armani kutter ut dødelig metode

Det italienske klesmerket Giorgio Armani meddeler via Facebook og Twitter at de slutter med sandblåsing av jeans etter årets vinterkolleksjon.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det italienske klesmerket Giorgio Armani meddeler via Facebook og Twitter at de slutter med sandblåsing av jeans etter årets vinterkolleksjon.Denne beskjeden kommer etter massivt press fra nettverket Clean Clothes Campaign, som Framtiden i våre er en del av.

Luksusmerket Dolce & Gabbana her derimot gjort det helt klart at de ikke ønsker å forby sandblåsing i egen produksjon, til tross for mange dødsfall viser hvor farlig praksisen er.

Mange jeans ser slitt ut fordi de har blitt sandblåst. Denne metoden er en sterk trussel mot arbeidernes helse fordi den ofte fører til silikose, en fryktet lungesykdom. Mange arbeidere i Tyrkia har dødd etter å ha drevet med sandblåsing. Metoden er nå forbudt i landet, men sandblåsing forekommer i blant annet Bangladesh og Kambodsja.

Kampanjen mot sandblåste jeans, som startet for snart ett år siden, har gitt svært gode resultater: En rekke selskaper, blant annet Varner-gruppen (Cubus og Carlings), H&M og Vero Moda, Gina Tricot, Levi's og Wrangler har nå tatt avstand fra metoden og sier at de ikke skal benytte sandblåsing i framtiden.


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -