Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Solenergi kan redde Hellas

I gangsetting av storskala, gresk solkraftproduksjon skal generere betydelige inntekter ved eksport til andre europeiske land. Sammen med mange, nye, grønne arbeidsplasser vil dette bedre landets vanskelige økonomi.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I gangsetting av storskala, gresk solkraftproduksjon skal generere betydelige inntekter ved eksport til andre europeiske land. Sammen med mange, nye, grønne arbeidsplasser vil dette bedre landets vanskelige økonomi.


SolPV500_Kina_Theme_Pavillion_ShanghaiHellas har som mål å installere 10.000 megawatt solenergi til en verdi av 20 milliarder euro. (Foto: Theme Pavillion, Shanghai)Den greske energiministeren Giorgos Papaconstantinou lanserte den ambisiøse planen: Project Helios - på en energikonferanse i Tyskland tidligere denne uken, melder nettstedet ekathimerini.com. I følge den greske energiministeren er målet å øke den greske solkraftproduksjon fra 206 megawatt i dag til 2,2 gigawatt innen 2020 og opp til 10 gigawatt innen 2050.

Potensialet for solkraftproduksjon er enormt i Hellas, siden landet har 300 soldager i året. Det vil si 50 prosent mer enn Tyskland – som inntil nylig var verdens største marked for solenergi. Nå er det kineserne som kjøper mest. I dag er Tysklands solenergiproduksjon 80 ganger større enn den greske.

De planlagte installasjonene vil dekke områder på totalt 20 000 hektar. Gjennom utvikling av forskjellige former for samarbeid med andre EU-land, og tilretteleggig av landområder med alle rettigheter, håper grekerne å knytte til seg 20 milliarder euro fra utenlandske investorer. Prosjektet vil kreve en betydelig styrking av nettforbindelsene med nabolandene.

Konsernsjef Frank Asbeck i Solarworld sier i en kommentar at solenergi-industrien i EU er klare til å delta med fem prosent av de estimerte 20 milliarder euroene, mens EU-finansiering skal stå for resten.

Se: Solenergi billigere enn fossil energi innen fem år
 
solenergiMINISe våre temasider om solenergiBli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!