Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ønsker grønnere forbruk i statsbudsjettet

Finansminister Sigbjørn Johnsen varsler fortsatt lav rente, lav inflasjon og høy lønnsvekst. Det betyr tykkere lommebøker, økt ressursforbruk og økte klimautslipp.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Finansminister Sigbjørn Johnsen varsler fortsatt lav rente, lav inflasjon og høy lønnsvekst. Det betyr tykkere lommebøker, økt ressursforbruk og økte klimautslipp.


Statsbudsjettet for 2012 legger opp til en vekst i det private forbruket på fire prosent neste år. Dette gjør at lommeboken til Ola og Kari Nordmann vil være tykk og god også det kommende året. Dette betyr igjen økt kjøpekraft og høyere ressursforbruk i Norge.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, mener dette kan være et problem for klimaet. Han skulle gjerne sett at forbruket i rike land som Norge var grønnere.

– Dagens forbruksmønster og ressursforbruk er ikke bærekraftig. Privatforbruket må kraftig ned – ikke øke slik regjeringen legger opp til, mener Hermstad.

Framtiden i våre hender mener regjeringen kan vri forbruket i grønn retning med enkle virkemidler.

– Det må bli dyrere å forurense og billigere å velge grønt. Det kan for eksempel bety høyere bensinpriser og dyrere flyturer, samtidig som det må bli billigere å velge miljøvennlige varer og tjenester, som for eksempel økologisk mat, elbil og tog, sier Arild Hermstad.

Hermstad så lite av disse grønne avgiftene i statsbudsjettet som ble lagt fram, selv om det var en gledelig nyhet at regjeringen nå vil at flere nordmenn kjøper biler med lavt utslipp av karbondioksid (CO2), og i statsbudsjettet for 2012 nedjusteres alle innslagspunktene i CO2-komponenten i engangsavgiften med fem gram pr. kilometer.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!