Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Nytt fra lokallagene juli - august 2011

En svært regnfull sommer er over, men nå er lokallagene godt i gang med høstens program. I studentbyene Oslo, Trondheim og Bergen har det vært semesterstart og i Tønsberg har det vært avholdt et suksessforedrag om søppel. 
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En svært regnfull sommer er over, men nå er lokallagene godt i gang med høstens program. I studentbyene Oslo, Trondheim og Bergen har det vært semesterstart og i Tønsberg har det vært avholdt et suksessforedrag om søppel. 


Felles grønt symposium i Trondheim
Framtiden i Våre Hender i Trondheim og Miljøpartiet De Grønne i Trondheim, tok ikke ferie, men arrangerte felles grønt symposium om grønn byutvikling 13 juli. Eksempelet på møtet var den nye bydelen Brøset, som planlegges utbygget avTrondheim kommune  og som skal bli klimanøytral. Møtet ble innledet av tidligere miljødirektør i Trondheim, Torbjørn Bratt, og forsker fra NTNU, Erica Löfström. 
Framtiden i våre hender har vært en av bidragsyterne i planleggingsprosessen til denne klimanøytrale bydelen.


Trondheim team code brøset Trondheim kommune
Trondheim kommune vil skape en klimanøytral bydel på Brøset. Foto: Trondheim kommune
Semesterstart i Bergen, Trondheim og på Blindern
Både i Trondheim, Bergen og på Blindern har det vært avholdt infomøter for nye medlemmer i forbindelse med semesterstart på Universiteter og høgskoler. 

Blindern_Byttemarked_sept_2011_foto_Eivor_F_Spilling_490x386På UiO har det blitt årlig traidsjon at Framtiden i våre hender Blindern arrangerer byttemarked under STUDIO-festivalen ved semesterstart. Foto: Eivor Finset Spilling
Bergen_Kaja_Knutsdotter_FjrtoftKaja Knutsdotter Fjørtoft er ny leder i Framtiden i våre hender Bergen.
På Blindern har lokallaget igjen fått til samarbeid med studentfestivalen STUDIO og arrangerte stort, todagers klesbyttemarked midt på Frederikkeplassen i kjernen av Universitetet i Oslo. Oslo Student-tv lagde innslag om markedet. De fleste klærne som ble igjen etter markedet ble gitt til Fretex, mens alle t-skjortene ble samlet inn og gitt til Støttekomiteen for Vest-Sahara.  

Bergens-laget har etablert en tradisjon om aktiv verving, medlemsmøter og helgeseminar for nye medlemmer ved semesterstart. Årets kampanje i Bergen-lokallag skal være Mat, og helgeseminaret og medlemsmøtene brukes til å inspirere og planlegge aktivitetene framover. Bergens-laget har også fått ny leder siden sist. Kaja Knutsdotter Fjørtoft overtar etter Teresie Schafranek Solum Hommersand. 

Besteforeldre i media
Medlem av besteforeldreaksjonen, Gunnar Kvåle, hadde den 8. august et tosidig debattinnlegg i Vårt Land hvor han etterlyser et klarer budskap om handling, for å begrense klimaendringene, fra flere grener av forskersamfunnet. 

Suksessmøte om søppel i Tønsberg
Thomas Hylland Eriksen ble invitert av Framtiden i våre hender Tønsberg til å prate om temaet i sin nyeste bok; søppel. Til tross for en, kanskje, uappetittelig tittel møtte over 120 personer opp på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek 31. august, hvor foredraget ble holdt.  Lokallaget tok 30 kr i inngangspenger og overskuddet fra foredraget på over 1500 kr ble gitt til Tønsberg-lagets søsterorganisasjon Future in our hands Malawi.

Tnsberg_Thomas_H_Eriksen_aug_2011_foto_FIVH_Tnsberg_490x368Thomas Hylland Eriksen tiltrakk seg 120 tilhørere på Tønsbergs medlemsmøte om søppel. Foto: Framtiden i våre hender Tønsberg

August var en aktiv måned for Tønsberg laget. I samarbeid med Miljøpartiet de Grønne og Naturvernforbundet ble det, 13. august, arrangert økologisk marked for å inspirerer Tønsbergs bryggefolk til en mer miljøvennlig livsstil. Her var det natursti for barn og stands med organisasjoner og lokalt næringsliv. 

Også permakultur og bærekraftige hus sto på dagsorden for Tønsberg-laget. 21. august ble det avholdt foredrag med Gaia-arkitektene Rolf Jacobsen og Marianne Leisner på Viljanrå Gård i Stokke. Her ble det snakket om hvordan byggeteknikk, energiløsninger, materialer, inneklima og livsstil henger sammen, og om bevisst bruk av økologisk prinsipper for å skape bærekraftige og produktive miljøer. 

28. august var det klart for tur i fjæra for hele familien. Eva Sørlie tok med seg små og store ut på Lilleskagen og guidet dem gjennom spiselige finurligheter som var å finne der.  
Tnsberg_naturens_spiskammer_foto_FIVH_tnsberg_490x386Eva Sørlie guidet små og store om alt som kan spises i fjæra. Foto: Framtiden i våre hender Tønsberg

Grønn festival på Nesodden
Oslo_p_Grnn_festival_Nesodden_august_2011_180x240 Hilde Sjølset prater med interesserte på Grønn Festival på Nesodden 28. august. Foto: Framtiden i våre hender Oslo
Framtiden i våre hender Oslo begynte semester med å delta på Grønn Festival som ble arrangert på Hellviktangen på Nesodden. Her var det alt fra foredrag om Arne Næss' dypøkologi til konserter og panelsamtaler. Hilde Sjølset fra styret i Oslo-laget sto på stand og delte ut Folkevett og vervet nye medlemmer.

Bryllup i Kristiansand
Leder i Framtiden i våre hender Kristiansand, Eyvind Danielsen, giftet seg med sin Kjerstin Breistein tidligere i sommer. Vi gratulerer så mye! 

Som de engasjerte Framtiden i våre hender-aktivistene de er, valgte brudeparet en litt annerledes vri på bryllupsfeiringen. De var enige om at ikke gaver og penger skulle stå i sentrum for denne kjærlighetsfeiringen og ønsket seg i steden donasjoner til veldedige organisasjoner. I tillegg ble bryllupstilbehøret innkjøpt fra bruktbutikker og gjestene ble bedt om selv å ta med servise og annet de trengte til feiringen.Den alternative feiringen inspirere mange av gjestene og det ble til og med oppslag i Fædrelandsvennen.

Kristiansand bryllupLeder i Framtiden i våre hender Kristiansand, Eyvind Danielsen, giftet seg med sin Kjerstin Breistein i sommer. Foto: Per-Trygve Hof

Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk