Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Erik Dammann utnevnt til Ridder av 1. klasse

H.M. Kongen har utnevnt Erik Dammann, grunnlegger av Framtiden i våre hender, til Ridder av 1. klasse. I sin takketale lovet Dammann å fortsette sitt arbeid for en mer rettferdig verden så lenge han lever.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
H.M. Kongen har utnevnt Erik Dammann, grunnlegger av Framtiden i våre hender, til Ridder av 1. klasse. I sin takketale lovet Dammann å fortsette sitt arbeid for en mer rettferdig verden så lenge han lever.

DAMMANN-ridderErik Dammann med sin velfortjente medlaje. Kongens kanselisjef Anders Flågen til venstre. (Foto: Håkon Fossmark)

bildeKåre Willoch og Erik Dammann. (Foto: Øivind Løtveit)Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles personer som «en belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten».

Nå har Hans Majestet Kong Harald V bestemt å utnevne Erik Dammann til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Dammann er den første miljøforkjemper som er tildelt denne kongelige ordenen.

– Det er med stor grad av ærbødighet at jeg på oppdrag fra Hans Majestet Kongen skal overrekke bevisene på at Erik Dammann er utnevnt til den Kongelige Norske St. Olavs Orden, sa Kongens kanselisjef Anders Flågen under utnevnelsen.


Dammann hedres for sitt mangeårige engasjement for miljø og solidaritet og hans samfunnsmessige innsats. Spesielt gjelder det hans unike evne til å sette miljøspørsmål på dagsorden og skape samfunnsdebatt, og hans brennende engasjement for en mer rettferdig fordeling av verdens goder mellom de fattige og rike landene i verden.

I sin takketale lovet Dammann at han skulle fortsette sitt arbeid.
– Jeg kommer ikke til å glemme denne dagen. Jeg kommer til å fortsette å jobbe med dette så lenge jeg lever, sa den 80 år gamle miljøkjempen.

Dammann var også opptatt av at denne utnevnelsen skulle føre noe mer med seg enn bare heder og ære over arbeidet han har gjort.

– Hvis denne ordene på noen måte kan bidra til å styrke søkelyset på det vi ser i dag: En vanvittig overflod i den ene del av verden – og en vanvittig mangel i den andre del av verden, så er den verdt det og jeg vil være glad for å få den, sa Dammann.

Dammann hadde selv valgt at utnevnelsen skulle foregå på hans «egen» øy, Brønnøya i Oslofjorden.Der holder han og familien til hele sommeren, og det er deres lille paradis, som hans bestefar kjøpte for 85 år siden.

Blant de mange gjestene som hyllett Dammann var Kåre Willoch, Thor Heyerdahl jr., biskop Laila Riksaasen Dahl og Dammanns familie og venner.

Du kan bruke kommentarfeltet under til å gratulere Dammann med utnevnelsen.

damman-takketaleErik Dammann ønsket at seremonien skulle holdes på Brønnøya i Oslofjorden. (Foto: Trond Wormstrand)

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!