Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Tristram Stuart skal gi 2011 nordmenn gratis mat

Hver dag kaster vi enorme mengder flott og fullt spiselig mat. Nå skal mataktivisten Tristram Stuart mette 2011 nordmenn med denne maten.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hver dag kaster vi enorme mengder flott og fullt spiselig mat. Nå skal mataktivisten Tristram Stuart mette 2011 nordmenn med denne maten.Slik så det ut da Tristram Stuart mettet 5000 i London.

Tristram Stuart har tidligere gjort et likende prosjekt i London. Da laget han lunsj til 5000 personer på Trafalgar Square av mat som egentlig var ment for søppeldunken. Dette var førsteklasses råvarer som han laget smoothie, smørbrød og nydelige gryteretter av.

Nå skal årets Sofieprisvinner gjøre det samme i Oslo.

arild180250Arild Hermstad skal holde appell.Torsdag 14. juni mellom 11 og 14 vil han servere lunsj til 2011 personer utenfor Stortinget. Dert skal han gjøre av mat som butikker normalt ikke får solgt, men som likevel er av førsteklasses kvalitet. Alle er velkomne til å spise lunsj, og det vil bli holdt appeller av Stuart, Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og leder av Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Stuart er en kjent mataktivist, og han jobber for å få oss i den rike del av verden til å forstå at sult og undernæring kan bekjempes med enkle midler. Et av dem er å stoppe matkastingen og matsvinnet

– Kasting av mat er en global tragedie. Rundt en milliard mennesker opplever sult og lider av underernæring. Mindre enn en tredjedel av maten som havner på søppeldynga i Europa og USA er nok til å mette disse, sier Stuart.

Siden Stuart utga den internasjonalt, kritikerroste boken «Waste: Uncovering The Global Food Scandal» (Penguin 2009) har han jobbet på heltid med å hjelpe frivillige organisasjoner, myndigheter, og næringslivsorganisasjoner med å iverksette tiltak for å redusere matsvinn og kasting av spiselig mat.

I den vestlige verden produseres det dobbelt så mye mat som i forhold til det som er nødvendig for å dekke næringsbehovet til befolkningen.

– Problemet er ikke mangel på mat, men urettferdig fordeling og meningsløs sløsing og kasting av matressurser, mener Stuart.

Konsekvensene av å kaste mat er så gigantiske både økonomisk, for miljøet, og for sult og underernæring, at det bør plasseres helt øverst på den globale, politiske dagsorden. Ufattelige ressursene går til spille. Neppe på noe annet enkelt samfunnsområde har vi så mye å hente som ved å redusere matsløseriet og svinnet, hevder den britiske prismottakeren.

Velkommen til en nasjonal aksjon for å ta bedre vare på maten vår. Og ikke minst; velkommen til en nydelig lunsj!

Les også:
Tristram Stuart tildeles årets Sofiepris
Slik ser handlekurven din ut i 2050
Berget av kastet mat
Lokallaget på Blindern hadde Skype-foredrag med Stuart
Matsvin(n)

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!