Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nå er det rekordlave skatter på drivstoff

Kjøpte du 1 liter bensin i 1998 betalte du 78 prosent i avgifter. I dag betaler du kun 59 prosent i avgifter. I tillegg har vi den billigste bensinen i Europa i forhold til kjøpekraft.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Kjøpte du 1 liter bensin i 1998 betalte du 78 prosent i avgifter. I dag betaler du kun 59 prosent i avgifter. I tillegg har vi den billigste bensinen i Europa i forhold til kjøpekraft.statoilVi har billig bensin i Norge.


– I motsetning til hva Frp vil ha oss til å tro, betaler vi i dag mindre avgifter enn før, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

I 2011 var 59 prosent av bensinprisen avgifter, mens den i 1998 var 78 prosent, viser beregninger Framtiden i våre hender har gjort.

Hermstad mener avgiftsandelen må settes opp og brukes som et virkemiddel for å begrense biltrafikken.

arild180250Arild Hermstad– Jeg ser gjerne en bensinpris på 25 kroner literen, sier Hermstad.

Du kan se hele faktaarket her.

Rapporten viser også at nordmenn og irer har billigst bensin i Europa.

I Norge og Irland fikk en ansatt i industrien i 2009 17 liter bensin for én times arbeid etter skatt, mens dansker kun fikk 15 og svensker 13. Siden har har bensinprisen økt med 2-3 kr i alle landene, men forholdet mellom landene er fremdeles det samme.

LES OGSÅ: Ni argumenter for dyrere drivstoff

Framtiden i våre hender har også regnet ut at bussbillettene har steget langt mer enn prisene på drivstoff, mens flyreiser er blitt billigere.

– Utslippene fra veitrafikken må kuttes kraftig. Da holder det ikke at avgiftsandelen per liter bensin stadig blir lavere - og at vi har den billigste bensinen i Europa, sier Arild Hermstad.

OECD og flere politiske partier har støttet Framtiden i våre hender i kravet om at det må bli dyrere å kjøre bil i Norge.

Les hele faktaarket om bensinpriser her.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -