Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Velkommen til årets morsomste og viktigste rettssak

Visste du at den norske regjeringen og Stortinget bryter Grunnloven? Nå blir det rettssak  - og Jens Stoltenberg er blant hovedpersonene på tiltalebenken. Lørdag 4. juni klokken 12.00!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Visste du at den norske regjeringen og Stortinget bryter Grunnloven? Nå blir det rettssak  - og Jens Stoltenberg er blant hovedpersonene på tiltalebenken. Lørdag 4. juni klokken 12.00!


AftenpostenMovieAdIkke en ekte rettssak, akkurat. For det hele skal være et gateteater, hvor komiker Rune Andersen, kjent for sine Stoltenberg-parodier, skal spille Jens Stoltenberg. Skuespiller Johannes Joner skal være dommer.

Den fiktive rettssaken blir avholdt under Oslo Miljøfestival lørdag 4. juni og starter i Spikersuppa i Oslo sentrum klokken 12.00.

Det blir ikke bare en morsom rettssak, den er også viktig. Nye tall viser at utslippene både i Norge og resten av verden øker faretruende. I rettssaken må Jens Stoltenberg og forsvare den svake norske klimapolitikken, som angripes av blant andre Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, og den verdenskjente klimaforskeren James Hansen. Vi får vitnesbyrd fra en representant for barn og ungdom og for land som rammes av klimaendringer allerede nå.

Han må også forsvare seg mot påstander om at regjering og storting bryter grunnlovens paragraf 110b:

«Enhver har Ret til et Milieu som sikrer Sundhed og til en Natur hvis Produktionsævne og Mangfold bevares. Naturens Ressourcer skulle disponeres ud fra en langsigtig og alsidig Betragtning, der ivaretager denne Ret ogsaa for Efterslægten.»

Du er hjertelig velkommen på rettssaken, for du som publikum spiller også en viktig rolle! Det vil bli utdelt dommerklubber til dere som ser på, og det er om å gjøre å lage mest mulig lyd for de du heier på og støtter.

Hva: Klimarettssak med de kjente komikerne Rune Andersen og skuespiller Johannes Joner, den verdenskjente klimaforskeren James Hansen og Arild Hermstad fra Framtiden i våre hender.

Hvor: Roald Amundsens gate/Spikersuppa i Oslo sentrum

Når: Lørdag 4. juni klokken 12.

Medvirkende: Miljøagentene og Global migrants for climate action.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!