Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Håper Tysklands atom-nei påvirker Norge og andre land

Tyskland har bestemt seg for å stenge alle atomkraftverk innen 2022 og satse mer på fornybar energi. – Dette er gode nyheter, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Tyskland har bestemt seg for å stenge alle atomkraftverk innen 2022 og satse mer på fornybar energi. – Dette er gode nyheter, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
atomtysklandDette atomanlegget i Rostock skal stenges ned.

arild180250Arild Hermstad roser Tyskland.Tyskland er et av verdens største og mektigste industrilandet. Nå har tyskerne bestemt seg for å stenge alle atomkraftverkene i landet innen 2022. De fleste av kraftverkene skal være ute av drift i 2021, men tre av dem skal holdes i reserve i ytterligere ett år i tilfelle av kraftmangel.

Tyskland skal erstatte atomenergien blant annet ved å bygge flere vindmølleparker.

– Nå håper vi at Tysklands satsing på fornybar energi vil påvirke også andre land til å gjøre det samme, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Tyskland har også planer om å bygge gasskraftverk for å erstatte atomkraftverkene.

– Tyskland har mer enn nok fornybar energi til å erstatte all atomkraft. De er allerede godt i gang med å bygge vindparker, men det er også et stort uutnyttet potensial innen solenergi, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender har solenergi som en av våre satsingssakene. Nylig skrev vi at potensialet for solenergi er så stort at solenergi kan være billigere enn elektrisitet fra fossil energi og kjernekraft i løpet av tre til fem år.

Tyskland blir nå det første store industrilandet som oppgir atomkraft.

– Det er et godt og viktig signal Tyskland nå sender. Vi trenger massive investeringer i de energiformene som spiller på lag med naturen og menneskene - det vil si energi fra sol, vind, hav og jord. Jo mer penger som investeres i disse energiformene, jo raskere vil prisene gå nedover, sier Hermstad.

Les også:
Tsjernobyl – 25 år etter
Oljefondet investerer i atomkraftverket Sellafield
Ofte stilte spørsmål om strøm
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -