Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

En million klimakvoter solgt til nå

Det gir resultater som merkes, både på Madagaskar og mange andre steder.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det gir resultater som merkes, både på Madagaskar og mange andre steder.

klimaprosjekt på MadagaskarFra klimaprosjektet på Madagaskar Foto: myclimate

En million tonn CO2. Så mye har kjøperne av klimakvoter gjennom Framtiden i våre hender og vår partner myclimate kompensert for til nå.  Dette tilsvarer nesten 2 prosent av de årlig norske utslippene av klimagasser.  Og det betyr at svært mange mennesker, særlig på landsbygdene, i land som Peru, India, Madagaskar og Kenya har fått satt i gang klimaprosjekter som tar dem nærmere en fornybar hverdag.

Av dette har norske forbrukere og bedrifter bidratt ved å kompensere for 36.000 tonn fra oppstarten av Mitt klima i 2006 til nå.

- Vi berømmer alle som kjøper kvoter fra slike frivillige ordninger, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad. De viser med dette at de tar klimaproblemet på alvor. Vi vet at mange kompenserer for utslippene fra forurensende flyreiser, og vi ser også at stadig flere virksomheter beregner utslippene fra sin egen drift. Dette viser at det er mange som vil ha endringer i rammebetingelsene slik at vi kan skape et samfunn uten klimagassutslipp, mener Hermstad.

Okse_Rishikesh-delhi-Kathmandu_220x158Oksemøkk gir biogass. Foto: myclimateEn million tonn CO2 kompensert gir resultater i form av energieffektive kjøkkenovner, småskala vannkraftverk, solcellepaneler til husholdninger, biogassanlegg fra husdyrmøkk, biomasseanlegg fra industriavfall og en lang rekke flere tiltak. Dette er tiltak som kommer lokalbefolkningen i ellers ressurssvake regioner til gode og som kommer oss alle til gode i form av reduserte klimagassutslipp.

En million tonn er bra, men langt fra nok. Framtiden i våre hender skulle ønske at enda flere benyttet denne muligheten til å bidra til et bedre klima. Vi trenger mange flere, gode klimaprosjekter og det får vi ved at folk i vår velstående del av verden begynner å se at utslipp av klimagassutslipp har en pris. Prisen må vi alle betale dersom vi ikke gjør nok for å stoppe klimaendringene. Alternativet er å sette i gang tiltak på hjemmebane nå og samtidig finansiere klimaprosjekter i deler av verden som ellers ikke får satt i gang slike.

- Alle klimabevisste nordmenn bør kompensere for sine utslipp, og støtte bærekraftige klimaprosjekter i land i sør, avslutter Hermstad.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!