Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Russ kjøper klimakvoter til russebilen

Hvem sa at russen bare er til bry for samfunnet? Guttene i «Wipeout» har kjøpt klimakvote til russebilen sin. Nå oppfordrer de andre russ til å gjøre det samme.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hvem sa at russen bare er til bry for samfunnet? Guttene i «Wipeout» har kjøpt klimakvote til russebilen sin. Nå oppfordrer de andre russ til å gjøre det samme.

WEB-ny-russefolkDisse åtte russene har kjøpt klimakvote til bilen sin. Bak fra venstre: Knut Bolstad, Ole Christian Stokke, Syver Storm-Furru, Thomas Gautvedt og Henrik Tufte Lien. Foran fra venstre: Eirik Gourcuff Stokkeland, Ivar Roskifte Leikarnes og Johan Olerud.

Å kjøre russebil eller russebuss er noe av det mest spennede i russetiden for mange. Det er imidlertid slik at både biler og busser forrurenser, men heldigvis er det mulig å gjøre noe med det.

Slik som de åtte guttene i bilen «Wipeout», som har kjøpt klimakvoter hos www.mittklima.no. Det har de gjort for å kompensere for utslippene fra russebilden. 

 – Bilen vår suger bensin og spytter ut ekstremt mye eksos og CO2. Det har vi valgt å kompensere for gjennom å kjøpe klimakvote
r, skriver Henrik Tufte Lien på russens egen bloggside.

WEB-russebilenRussebilen.Nå oppfordrer de andre russ til å gjøre det samme.

– Vi anbefaler alle andre russebiler til å betale denne lille symbolske summen på et par hundre kroner. Det er noe man har råd til! I tillegg er dette en russeknute, som gjør at du kan feste et miljømerke i lua di.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, organisasjonen som driver www.mittklima.no, synes det er flott at russen engasjerer seg på denne måten.

– De er forbilder for andre russ, og jeg håper flere følger oppfordringen og gjør det samme. I forhold til hvor mye penger som brukes i russetiden, er det ikke mye du trenger bruke på klimakvoter. På denne måten kan russen vise at de også kan ta samfunnsansvar, sier Hermstad.

Det er Knut André Bolstad, Thomas Gautvedt, Ivar Roskifte Leikarnes, Henrik Tufte Lien, Johan Olerud, Ole Christian Stokke, Eirik Stokkeland og Syver Storm-Furru som eier «Wipeout».

– Ved å kjøpe klimakvoter kan russen rulle rundt med god samvittighet, for miljøet er nok ikke det første man tenker på når man koser seg så mye som vi kommer til i russetida, oppfordrerRingerike-russen.

Også i Bærum er det russ som har valgt en miljøvennlig måte å komme seg rundt på. Aftenposten har tidligere skrevet om «Tusslerussen» som bruker kollektivtrafikk i stedet for dyr russebil.

Vil du kjøpe klimakvoter, går du inn på www.mittklima.no og fyller ut riktige opplysninger for din bil. Dermed kan du på en fin måte kompensere for utslippene.

Det er flere gode grunner til å kjøpe klimakvoter hos www.mittklima.no. Her er fem av dem:


  • Du gjør opp for egne utslipp av klimagasser.

  • Du blir mer bevisst på dine egne klimagassutslipp.

  • Du bidrar til å investere i fornybar energi eller energieffektivisering i fattigere land i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

  • Du bidrar til å skape en bærekraftig utvikling lokalt.

  • Ditt bidrag kommer i tillegg til både nasjonale og internasjonale klimatiltak.

Les andre saker om reise og klima:
Bensin har aldri vært billigere enn nå
Ni argumenter for høyere bensinpriser
Slik sparer du bensin ved å kjøre gjerrig
Her er våre beste ferietips

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!