Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Pengene strekker ikke til

Vi har rundt 8000 rupie (1057 kroner) i måneden å leve av. Noen måneder litt mer, andre måneder litt mindre, avhengig av hvor mange dager min mann jobber. Snart kan min eldste datter bidra til husholdningen også.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vi har rundt 8000 rupie (1057 kroner) i måneden å leve av. Noen måneder litt mer, andre måneder litt mindre, avhengig av hvor mange dager min mann jobber. Snart kan min eldste datter bidra til husholdningen også.


Ja, vi har ca 8000 rupie å rutte med, men vi kan ikke bruke alle disse pengene der det trengs, fordi min mann røyker og drikker. Det er alltid mangel på penger i familien. Vi kjøper de billigste grønnsakene fra markedet.

tomatselgere_490Gateselger med tomater, Kapas Hera. Foto: Florian Lang.

Noen ganger orker barna mine ikke spise de samme slags billige grønnsakene til hvert måltid, og jeg må true dem til å spise.

Hva jeg bruker pengene våre på?

Leien for rommet vi bor i, inkludert strøm, er 1500 rupie (196 kroner). Hermetikk og lignende koster cirka 3000 rupie (392 kroner). Jeg kjøper kylling to ganger i måneden – dét og grønnsaker koster sammenlagt ca1200 rupie (157 kroner). Barnas utdanning koster rundt 1000 rupie (131 kroner) per måned. Hver måned vil det også være utgifter til medisiner, ca 200-400 rupie (26-52 kroner).

Anjus_lnnsbok_1_490Anju sin regnskapsbok. Foto: Rakesh Kumar Singh.

Siden jeg har små barn, føler jeg at jeg også må bruke litt penger på snacks og kjeks også. Mange kvelder blir jeg sliten av min lille gutt som gråter og vil ha kjeks, men jeg kjøper det bare av og til til ham. Mine to eldre jenter forstår hvilken situasjon vi er i og har lært å tilpasse seg det vi har å spise eller hvilke klær de må ha på seg. De yngre barna er for små til helt å forstå disse vanskelighetene.


Anju_sin_hylle_490Anju sin hylle. Foro: Rakesh Kumar Singh.


Jeg vil at mine barn skal leve gode liv, kunne spise god mat, kle seg godt og få seg en god utdannelse. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få dette til når jeg tvinges å leve i slik fattigdom, selv om jeg jobber hardt.