Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bente Westergaard blogger om vegetarmat

Synes du kjøttfrie middager er kjedelige? Da har du ikke prøvd Bente Westergaards oppskrifter!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Synes du kjøttfrie middager er kjedelige? Da har du ikke prøvd Bente Westergaards oppskrifter!

bente490Bente Westergaard vil formidle grunnleggende triks om god og sunn mat. Første matblogg blir publisert mandag 11. april. (Foto: Knut-Erik Helle)

Bente Westergaard brenner for god og sunn mat, og nå har hun lyst til å dele sine beste oppskrifter med deg. Det skal hun gjøre gjennom i sin nye matblogg hos Framtiden i våre hender. Oppskriftene skal være kjøttfrie, og de presenteres hver mandag formiddag. Slik kan du starte uken med en kjøttfri mandag.

– Mange mener at kjøttfri middag er det samme som en kjedelig middag. Det er jeg helt enig i – dersom du lager den samme retten og bare fjerner kjøttet. Gjennom denne bloggen har jeg lyst til å fortelle om alle de andre fantastiske smaksmulighetene som finnes innen vegetarmat, sier Westergaard.

Du finner matbloggen til Bente Westergaard her!

Westergaard jobber som kokk på Hellviktangen, en perle av en restaurant og selskapslokale på Nesodden. Her tilbyr Westergaard sine gjester økologisk mat til bryllup, sommerfester og søndagskafé.

– 80 prosent av råvarene vi bruker er økologiske, forteller Westergaard.

Vår nye matblogger sier ambisjonen er å presentere hverdagsmat som gir overskudd, og som er praktisk overkommelig å lage. Det er forskjellig teknikk om du lager til en person, eller en større famile.  Innkjøpsteknikk, kjøleskapspleie og andre tema vil også dukke opp. Og det gjennomgående tema som alltid vil stå sentralt: Hvordan få til en fengende, god smak.

– Jeg vil bruke råvarer som du kan finne i dagligvarebutikken. Samtidig vil jeg presentere oppskrifter som er sunne – og samtidig er de beste. Ikke enten – eller, men både – og, sier Westergaard.

ravarerrrGode råvarer er viktig når du skal lage god mat. (Foto: Knut-Erik Helle)Hun har en klar idé om hvordan det gjøres.

– Det handler om å lage mat med mye smak og nok trøkk i. Chili har mye smak, det er klart, men den må være spissen på en bred base av smak. Hvordan bygge opp en smak er kokekunst, og dette er det morsomste i matlaging. Det er smaks-buketter som passer sammen og driver hverandre frem. Jeg har en uslokkelig lidenskap for å finne fram til nye smaker som virkelig treffer ganen, sier Westergaard.

Alle oppskriftene vil bli samlet i et arkiv på www.framtiden.no. Her vil vi også invitere deg som leser til å legge inn dine oppskrifter, gi kommentarer og vurdere oppskriftene som allerede ligger i arkivet.

Bakgrunnen for matbloggen til Westergaard er at Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag samarbeider Kjøttfri mandag. Målet er å få oss alle til å spise mindre kjøtt.

Kjøttforbruket i Norge har økt med 50 prosent per person de siste 20 årene. Dette må vi redusere, både av hensyn til klima og om vi skal være i stand til fø alle verdens mennesker. Derfor er det flott at Bente Westergaard nå skal gi oss sine beste vegetaroppskrifter. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for mange, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. 

Mange vegetarskeptikere sier de ikke blir mette om de ikke spiser kjøtt.

–Dersom vi bare spiser ris og grønnsaker, så blir en fort sulten igjen. Derfor er det viktig å erstatte kjøtt med andre næringskilder. Jeg kommer for eksempel til å bruke mye bønner. Dette er en råvare vi vet for lite om og bruker for lite i Norge. Det er mulig å gjøre mye spennende med bønner. Jeg vil også introdusere noen nye kornsorter som quinoa, hirse, villris, spelt og nakenbygg. Kjempegode næringskilder alle sammen, sier Westergaard.

Hun vil presentere sin første oppskrift mandag 11. april, og hver mandag framover vil hun legge ut forslag til retter som både er gode, og som gjør godt.

Les mer om Framtiden i våre hender og hva vi jobber med her!

Les også - Vi kaster for mye matHar du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!