Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Anju sine svar til leserne


Vår partner i India har vist Anju bloggen. Hun ble veldig glad for at verden vil lese hennes historie, er interessert og ønsker å vite mer om hvordan hun og likestilte har det. Barna hennes ble også veldig glade.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Vår partner i India har vist Anju bloggen. Hun ble veldig glad for at verden vil lese hennes historie, er interessert og ønsker å vite mer om hvordan hun og likestilte har det. Barna hennes ble også veldig glade.

Vår partener skriver: Da jeg møtte Anju i går, var hennes ektemann ikke hjemme. Han hadde kranglet med Anju og kastet alle gjenstander ut av huset, ut i nærområdet og gikk i sinne. Barna måtte gå i og plukke opp alle tingene, også kokekar. Virkelig trist, ikke sant?

Barna ønsket likevel å svare på spørsmålene de har fått fra leserne av bloggen her i Norge om hva de ønsker av sin framtid: 

Les tidligere blogginnlegg fra Anju her.

Den eldste jenta: Jeg jobber i et supermarked som selger. Jeg tjente Rs 4000 (494 kroner) i måneden. Fra april vil jeg bli fast ansatt i supermarkedet og vil tjene Rs 6000 (741 kroner)  i måneden. Jeg ønsker å bidra til husholdningsøkonomien og bidra til sine søsken sin utdanning. Jeg ønsker jeg kunne bygge et hus til familien min.

Andre jenta: Jeg ønsker å studere hardt og ønsker å bli forsker. Jeg vil ikke jobbe i fabrikken og lide slik min mor og far gjør. 

Tredje jente: Jeg ønsker å studere hardt og bli politimann en dag. Jeg ønsker å skape trivsel i samfunnet. Jeg tror jeg kan bidra til et bedre land gjennom stoppe kriminell og ulovlig aktivitet.

Den lille gutten: Jeg ønsker å spille cricket slik som Sehwag (en indisk cricketstjerne)
(Vår partner skriver: Jeg tror svaret hans er påvirket av ”cricket-feberen” som råder overalt på gunn av at VM i cricket er i full gang.
Det er synd at vi som kommer utenbys fra og som bor i dette området ikke får lov å leke  på på terrassen eller på feltet utenfor. Jeg har en liten sykkel, men mennene som eier husene våre skjenner på oss hvis vi sykler rundt omkring i området. Derfor må jeg ha sykkelen inne i rommet der vi bor.  

Anju: Jeg vil at mine barn å studere hardt og oppnå sine drømmer. Jeg vil bidra til at det kan skje. Dere spør hvordan det internasjonale samfunnet kan støtte oss som er fattige? Jeg ønsker at man støtter kampanjer og organisasjoner som kjemper for arbeidernes rettigheter, for eksempel Asia Floor Wage. Det hjelper ikke så mye å hjelpe hvert menneske eller hver familie for seg. Det er grunnen til at vi er så mange som er fattige som må endre seg! Derfor vil jeg be dere alle til å støtte bevegelser i India. Dere kan også komme og se hvordan vi lever og arbeider og hva dere kan gjøre for å støtte oss. Vi trenger moralsk støtte, slik som deres som leser denne bloggen, i kampen mot dårlige arbeidsforhold.

Les tidligere blogginnlegg fra Anju her.