Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Jeg - en hjemmearbeider

Det er ikke så vanskelig å få hjemmearbeid innenfor tekstilsektoren i Delhi. Jeg fortalte de andre kvinnene i nabolaget som også arbeider hjemmefra, at jeg ønsket å gjøre det samme. Neste dag kom en såkalt kontraktør til huset mitt.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det er ikke så vanskelig å få hjemmearbeid innenfor tekstilsektoren i Delhi. Jeg fortalte de andre kvinnene i nabolaget som også arbeider hjemmefra, at jeg ønsket å gjøre det samme. Neste dag kom en såkalt kontraktør til huset mitt.

Han forklarte meg betingelsene for å jobbe for ham, hva jeg måtte gjøre, og hvor mye jeg ville tjene. Dagen etter kom han med klær som jeg måtte sy og brodere, feste knapper og kroker på.

Homeworkers_India_490Ill. foto: Homeworkers i India. Foto: Clean Clothes Campaign

Kontraktøren betaler aldri den summen som man blir enig om muntlig når man begynner å arbeide hjemmefra. Når lønningsdagen kommer, betaler han alltid 10-15 prosent mindre enn det man ble enige om.

Når man arbeider på denne måten, får man betalt på akkord. Og lønnen er avhengig av typen jobb, vanskelighetsgraden, og hvor lang tid det tar å bli ferdig. Jeg har gjort arbeider som ga meg alt fra 4 rupie (50 øre), til 20 rupie (2 kroner og 70 øre). For å bli ferdig med en jobb som kan gi meg 20 rupie, må jeg jobbe i 3-4 timer.

Jeg arbeidet hjemmefra på denne måten i to år, før jeg fant ut at jeg ikke tjente nok hjemmefra for å livnære familien min. Det er slik jeg endte opp med å arbeide i Gurgaon.