Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Et nytt liv i Delhi

Min yngste sønn var bare fire år da vi flyttet til Delhi. Siden det var et nytt sted, og med nye mennesker, besluttet vi at kun mannen min skulle jobbe de første månedene. Jeg kunne være hjemme og ta vare på barna. Pappu fant en jobb for mannen min i fabrikken hvor han selv arbeidet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Min yngste sønn var bare fire år da vi flyttet til Delhi. Siden det var et nytt sted, og med nye mennesker, besluttet vi at kun mannen min skulle jobbe de første månedene. Jeg kunne være hjemme og ta vare på barna. Pappu fant en jobb for mannen min i fabrikken hvor han selv arbeidet.

Nå oppsto et nytt problem – å få plass for skolebarna mine. Det er nesten umulig for migrant-arbeidere å få plass for barna i skolene som drives av Delhi kommune. Den eneste andre muligheten er de private skolene, som kalles Dehli Public Schools, men der er skoleavgiften umulig. Jeg lurer fortsatt på hvorfor disse skolene kalles ”Public”. Så, dessverre, måtte vi ta beslutningen om ikke å sende barna på skolen det året. Det var jeg som foreslo for min mann at vi burde vente et år, og la oss komme til rette, før vi sendte barna på skolen.

Skolebuss_IndiaIll. bilde: Skolebuss i India.Etter et par uker forsto jeg at det er umulig å overleve på én persons lønn i Delhi. Så jeg måtte se meg om etter en jobb jeg også, og måtte glemme ideen om kun å være hjemme og passe på barna.