Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Jeg heter Anju

Jeg heter Anju, er 34 år og kommer fra Kanpur i Uttar Pradesh. Jeg jobber som tekstilarbeider i Delhi, hvor jeg bor med min mann og mine fire barn. De tre eldste er jenter: Seeta på 15 år, Renu på 14 og Ramesh på 12 år. Den yngste er en gutt på 8 år. Han heter Anil.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Jeg heter Anju, er 34 år og kommer fra Kanpur i Uttar Pradesh. Jeg jobber som tekstilarbeider i Delhi, hvor jeg bor med min mann og mine fire barn. De tre eldste er jenter: Seeta på 15 år, Renu på 14 og Ramesh på 12 år. Den yngste er en gutt på 8 år. Han heter Anil.

kapas_hera_330


Stedet hvor jeg bor nå heter Kapas Hera. Det er i utkanten av Delhi. Her bor hvor millioner av migrantarbeidere. Vi bor trangt. Hele familien på seks personer deler et lite rom. For fire år siden økte husleien fra 800 rupie (107 kroner) til 1200 rupie (160 kroner).

Temperaturene i Dehli, både på sommeren og vinteren, gjør det veldig vanskelig å leve her. Dere kan knapt forestille dere hvor ubeskrivelig varm sommeren er. Likevel klarer vi det på en eller annen måte. Både jeg og min mann er tekstilarbeidere, og vi har ikke stort valg.

Jeg har vært tekstilarbeider i noen år nå. Det er et vanskelig og hardt yrke. Vi må jobbe mange timer hver dag, og tjener veldig lite. Sjefene våre presser oss for å nå produksjonsmålene våre, og skriker til oss og skjeller oss ut hvis vi ikke gjør det. Jeg har produsert klær for mange kjente merkevarer.


Drikkevannet_i_Kapas_Hera_350Drikkevann i Kapas Hera. Foto: Rakesh Kumar Singh.Flesteparten av bygningene hvor jeg bor er eid av en håndfull mennesker. Huseieren krever at vi og de andre leieboerne skal kjøpe matvarene i butikken som han eller slektningene hans eier. Der er prisene alltid mye høyere enn de er på markedsplassen. For å få lov til å bo der, er jeg nødt til å kjøpe mat fra en butikk som huseieren velger. På toppen av dette har vi problemer både med vann- og strømtilførselen. Vi mangler strøm mesteparten av tiden. Om sommeren har vi neste ikke vann, knapt nok til å drikke.

Hva slags eiendeler har jeg?

Noen ganske få… Det viktigste utstyret for å lage mat, og en liten gasstank og en gasskomfyr. Noen hygieneartikler. Og så har jeg noen skift med klær.

Klikk her for kommentarer/spørsmålAnju_sitt_kjkken
Anju sitt kjøkken. Foto: Rakesh Kumar Singh.