Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

FrPs lengsel etter diktaturene

Gjermund Hagesæter i FrP vil ha bensinpriser som i Saudi Arabia, Iran, De Forente Arabiske Emirater, Nigeria, Kuwait og Libya.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Gjermund Hagesæter i FrP vil ha bensinpriser som i Saudi Arabia, Iran, De Forente Arabiske Emirater, Nigeria, Kuwait og Libya.

Hagesæter er forarget over at bensinprisen går opp. I en debatt med meg i P4 viser han til at Norge og Russland er de eneste landene blant verdens 14 største oljeeksportører som ikke holder bensinprisen på et lavt og stabilt nivå for sine innbyggere. I de øvrige 12 landene sørger staten for at bensinprisene ikke blir for høye, noen ganger med kraftige subsidier. Dette er mest til glede for de som styrer landet selv og en rik liten maktelite som kjører bil.

Hvorfor?

Brorparten av de 12 landene FrP lengter etter har ikke demokrati, størstedelen av befolkningen er holdt nede i underutvikling og fattigdom, gjerne med korrupte og rike ledere. Vi snakker for eksempel om land som Saudi Arabia, Iran, De Forente Arabiske Emirater, Nigeria, Kuwait og Libya, se hele listen i tabellen til høyre på denne siden. Noen av disse nøler ikke med å skyte og bombe sitt eget folk. Noen av disse gjør befolkningen nå opprør mot. Tilfeldigvis forklarer dette en del av prisøkningen på Hagesæters drivstoff.


At FrP, som definerer seg som tilhørende langt ute på høyrefløyen, vil sette markedet ut av spill med å garantere fastpris på drivstoff til biler, blir sjarmerende i forhold til Hagesæters lengsel etter livet i et oljerikt diktatur.


For meg må bensinprisen bare fortsette å stige, slik som VG Nett nå melder skjer.