Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Enova-støtten må kraftig opp

Framtiden i våre hender har gitt innspill til Statsbudsjettet for 2012. Vi foreslår en kraftig økning i Enovas rammebudsjett og støtte til den enkelte husholdning.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har gitt innspill til Statsbudsjettet for 2012. Vi foreslår en kraftig økning i Enovas rammebudsjett og støtte til den enkelte husholdning.

I følge Enova, har ca. 13.000 husstander mottatt støtte siden ordningen trådte i kraft i 2006. Det utgjør bare 0,6 prosent av norske husstander. Mange ønsker å endre avhengigheten av strøm, men støtten er for liten i forhold til kostnadene ved å installere strømparetiltak.

Tilbakemeldinger fra mange av medlemmene i Huseiernes landsforening er at få søker, fordi de vet at det er lite å hente i støtte. Enova konsentrerer seg nesten utelukkende om energisparing i offentlige bygg og næringsbygg. Husholdningene, som står for halvparten av strømforbruket i bygninger, blir avspist med småpenger.

Vi er i verdenstoppen når det gjelder strømforbruk, og nye tall viser at norske husholdninger bruker dobbelt så mye strøm som svenskene. Denne strømmen kunne blitt brukt på langt bedre måter. For å redusere det private strømforbruket betydelig må Enovas støtteordninger forbedres kraftig.

Framtiden i våre hender foreslår derfor at:
  • Enovas budsjett for støtte til privathusholdninger økes fra 110 millioner i 2011 til 1,6 milliarder i 2012. Dette kan gjøres ved at påslaget på nett-tariffen økes fra 1 øre/kWh til 3 øre/kWh. Det vil utgjøre ca. 40 kroner per måned for en gjennomsnittlig husholdning.
  • Enova-støtten til installering av solvarmeanlegg, pelletskaminer, pelletskjeler, varmepumper og andre tiltak som inngår i ordningen må økes fra 20 prosent til halvparten av investeringskostnadene. I tillegg må øvre grense fjernes.

Les FIVHs innspill til Statsbudsjettet for 2012 her

iStockLandsby490SOLPANELEt solfangeranlegg kan dekke 50-70% av varmtvannsforbruket, og 20-30 % av oppvarmingsbehovet på årsbasis i en norsk gjennomsnittsbolig. (Foto: iStock)


Se minirapporten: Stort potensiale for solenergi i Norge

Her finner du kontakter og tips for installering av Solvarme i egen bolig

Ofte stilte spørsmål om strøm


solenergiMINISe våre temasider om solenergi

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!