Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

– Ansvarlige turister bør kjøpe klimakvoter

Skal du ut og reise? Gjennom Framtiden i våre hender kan du få kjøpt klimakvoter til reisen din. Reiseguru og reisebokforfatter Arild Molstad anbefaler at du gjør det.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Skal du ut og reise? Gjennom Framtiden i våre hender kan du få kjøpt klimakvoter til reisen din. Reiseguru og reisebokforfatter Arild Molstad anbefaler at du gjør det.

Skilpadde.En må reise et stykke for å kunne dykke med skilpadder. Husk å kompensere med klimakvoter. (Foto: Abhishek Singh)

Å reise er noe de fleste synes er kjekt. Men nå som stadig flere av reisene våre blir foretatt med fly, øker også klimabelastningen. Da er det fint at det finnes klimakvoter som kan kompensere for ødeleggelsene som reisingen påfører miljøet.

Klimakvotene som Framtiden i våre hender selger, følger Gullstandarden. Det betyr at kjøpere av klimakvoter kan være trygge på at kvotene brukes på prosjekter som erstatter fossil energi med fornybar energi i utviklingsland. Prosjektene skal være sosialt bærekraftige.


portraitArild Molstad.Reiseguru og reisebokforfatter Arild Molstad er opptatt av at folk kompenserer for utslippene ved å kjøpe klimakvoter.

– Turisme skaper arbeidsplasser, utvider vår horisont og gir mange utviklingsland et nytt bein å stå på. Men flyreiser gir store klimagassutslipp. Alle som er opptatt av ansvarlig turisme bør kjøpe klimakvoter når de flyr.  De bidrar til lavere utslipp og skaper bærekraftig energiforsyning", sier Molstad, som blant annet har skrevet boken ”Hvor skal vi reise før det er for sent?” som handler om turismens to ansikter; opplevelsene en får og skadene turismen påfører omgivelsene.

Framtiden i våre hender begynte å selge klimakvoter i 2007. Interessen har vært noe synkende siden starten, men leder i Framtiden i våre hender oppfordrer folk til å fortsatt kjøpe klimakvoter.

– Det er dessverre slik at utslippene fra fly- og biltrafikk øker, samtidig som salget av klimakvoter synker. Det et tegn på at folk er mindre bevisste på de negative konsekvensen av utslippene sine, sier Hermstad, som ikke utelukker at nedgangen skyldes en utbredt skepsis til klimakvoter.

– Det er dumt, for ved å kjøpe gode klimakvoter gjennom www.mittklima.no, så er en med på å investere i fornybar energi i utviklingsland, sier Hermstad.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -