Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nytt Seadrill-selskap i Burma

John Fredriksens riggselskap Seadrill er for n-te gang tilbake i Burma. Denne gangen er det et malaysisk oljeselskap, hvor Seadrill er nest største aksjonær.

burma-demonstrasjon_520-330
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
John Fredriksens riggselskap Seadrill er for n-te gang tilbake i Burma. Denne gangen er det et malaysisk oljeselskap, hvor Seadrill er nest største aksjonær.

burma-demonstrasjon_520-330


Av Erik Hagen
Foto: REUTERS/Adrees Latif

Det malaysiske oljeselskapet SapuraCrest Petroleum Berhad annonserte i går at de har fått en 31,5 millioner dollar stor avtale for transport og installasjon av offshorefasiliteter i Burmas farvann.

Seadrill er nest største aksjonær i det malaysiske selskapet. De siste tilgjengelige tallene FIVH har funnet, fra første kvartal 2010, viser at Seadrill eier 301,132,020 aksjer i SapuraCrest. Dette tilsvarer 23,6 prosent av aksjene.

Avtalen ble inngått 19. januar i år med PC Myanmar (Hong Kong) Limited (PCML), et datterselskap av det malaysiske oljeselskapet Petronas. Ifølge meldingen fra SapuraCrest, skal utstyret benyttes til å utvikle fase 4 på Yetagun-feltet.

Flere organisasjoner har dokumentert en lang rekke overgrep mot den burmesiske befolkningen langs infrastrukturen på land knyttet til Yetagun-feltet.

- Hverken Seadrill eller andre norske selskap skal bidra til å finansiere et militærdiktatur, uttalte Utenriksdepartementet til Framtiden i våre hender i fjor angående et annet Seadrill-engasjement.

- Dette bidraget til opprettholdelse av et av verdens verste militærregime må opphøre øyeblikkelig. Alle inntekter fra gassutvinningen går direkte til juntaen, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Siden Seadrill kjøpte seg inn i SapuraCrest, har de to selskapene samarbeidet om flere prosjekter internasjonalt. Seadrill er nest største aksjonær.

Også det norske oljeselskapet er aksjonær i SapuraCrest, med 15,3 millioner kroner, tilsvarende 0,29 prosent av aksjekapitalen.

Tidligere i år kunne FIVH også avsløre at det norske selskapet Varco National Oilwell leverer boreutstyr til Shwefeltet.

Framtiden i våre hender kåret nylig Seadrill til årets verste selskap for 2010.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!