Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Juleløftet

Jeg dropper årets nyttårsløfte, jeg holder det nok ikke uansett. I stedet satser jeg på et juleløfte.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Jeg dropper årets nyttårsløfte, jeg holder det nok ikke uansett. I stedet satser jeg på et juleløfte.

Av Carin Leffler

Juletid er gavebyttetid. Gjennom analysefirmaet InFact har Framtiden i våre hender stilt deler av befolkningen følgende spørsmål: Hva ønsker du deg mest til jul?

38 prosent sier de ønsker seg opplevelser eller tjenester i julegave. 25 prosent ønsker seg harde og myke pakker. 5 prosent ønsker gaver til frivillig organisasjoner. En tredel sier de ikke vet hva de ønsker seg.

Dette er gode nyheter i desember. Sannsynligvis betyr det at jeg trygt kan satse på immaterielle julegaver og forbli like populær når jula er over. Eller til og med sløyfe gave til noen. Jeg vil fremdeles bidra til julegildet, men på en annen måte. Da må jeg først være litt modig og avslutte gavebyttingen med mine fjerne slektninger. I stedet sender jeg dere et fint julekort og noen varmende ord.

Min kjæreste, hvis ikke din sjel skriker etter en SONY BDPS370BEC2 Blu-ray spiller med 1080p og HDMI-utgang inklusive 15 Blu-Rayfilmer til en samlet pris av 1999,- så slipper du å få det av meg. Hva med to kilo assortert Fairtrade-sjokolade av høyeste kvalitet?

Stella, kjære venninne, forleden fortalte du at du ikke hadde «dejtet» mannen din siden den førstefødte kom til verden. Det er fire år og tre barn siden. En konvolutt med et hjemmesnekret klippekort på barnepass blir en knall gave til dere!

Bestemor, i det store huset ditt, omgitt av ting og tang. Et strålende menneske, glad og fornøyd med tilværelsen. Men livredd for å pusse vinduer, særlig i andre etasje. «De styggeste ulykkene skjer i hjemmet» tenker jeg. Du får et gavekort på vinduspuss av meg.

Kjære venninne, kjæreste, bestemor og alle andre, kjære lille klode – stol på mitt løfte: Jeg skal så langt jeg evner ikke utsette dere for belastninger dere ikke har bedt om.

Dette skal jeg klare.


Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -