Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ønsker seg opplevelser til jul

På oppdrag fra Framtiden i våre hender har Infact spurt folk hva de ønsker seg til jul. Svarene tyder på at folk bommer med julegavekjøpene. Flertallet ønsker seg opplevelser - ikke ting til jul.  Bare en av fire ønsker seg harde/myke pakker.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
På oppdrag fra Framtiden i våre hender har Infact spurt folk hva de ønsker seg til jul. Svarene tyder på at folk bommer med julegavekjøpene. Flertallet ønsker seg opplevelser - ikke ting til jul.  Bare en av fire ønsker seg harde/myke pakker.

Av: Guri Tajet

*38 prosent ønsker seg opplevelser/tjenester
*25 prosent ønsker seg harde og myke pakker
*5 prosent ønsker gaver til frivillig organisasjoner.
*31 prosent vet ikke.

– Dette er gledelige signaler fra det norske folk. Generelt gjelder at harde og myke pakker belaster miljø og klima klart mest. Opplevelser/tjenester, med unntak for transport, belaster miljø langt mindre enn varer, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Han mener miljø- og klimatrusselen krever en kraftig omlegging til et grønt forbruk, og at  etterspørselen må vris fra ting til tjenester.

– Undersøkelsen viser at det er stor vilje til en slik omlegging blant folk flest og at folk har nådd et metningspunkt når det gjelder materielle ting, sier Hermstad.

Opera
– Kjøp en opplevelse til dine kjære til jul oppfordrer leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad. Det er mer miljøvennlig enn å kjøpe ting som er produsert, fraktet og må kastes igjen. Foto: Guri Tajet.


Her er noen forslag til tjenester/opplevelser fra Framtiden i våre hender.

* Middag på restaurant og/eller opphold på hotell. * Billetter til teater, fotballkamp, kino og konserter. *Abonnement på en avis eller et tidsskrift.  * Barnepass til småbarnsforeldre. * Månedskort til buss eller bane. *Togbilletter/ interrailbilletter. * Håndverkshjelp – snekring, maling, pc og leksehjelp. * Gavekort til helsetjenester og til hår- og skjønnhetspleie. * Kurs og utdanning. For flere tips, last ned Framtiden i våre henders pdf grønne gavekort med 49 tips

Mer enn ti gaver til jul
I undersøkelsen ble det også spurt om hvor mange gaver de voksne anslår at barna fikk til jul i fjor og om de mente barna fikk for få, passe eller for mange julegaver. 33 prosen mente at barna fikk for mange julegaver, 46 prosent mente de fikk passe, mens 8 prosent mente de fikk for få. 2 av 3 barn får mer enn ti gaver til jul.

Se saken TV2 lagde her.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!