Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Robin Hood-skatten inntok Oslo Børs

Framtiden i våre hender har sluttet seg til Robin Hood-kampanjen som vil skattelegge aksje- og valutahandel. Milliardene skal gå til fattige, klima og velferd. Kampanjen pågår i flere land, blant annet i Storbritannia, Australia og Canada.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har sluttet seg til Robin Hood-kampanjen som vil skattelegge aksje- og valutahandel. Milliardene skal gå til fattige, klima og velferd. Kampanjen pågår i flere land, blant annet i Storbritannia, Australia og Canada.

Mandag 8. november aksjonerte norske organisasjoner foran Oslo Børs. Derfra gikk toktet videre via DNB og Stortinget til Finansdepartementet der de oppfordret norske myndigheter til å støtte Robin Hood-skatten.

Robin_Hood_490
Robin Hood-skatten vil gi en inntekt for fellesskapet på om lag 400 milliarder dollar årlig. Foto: Robin Hood-Kampanjen


Det handler om en ørliten skatt på handel med valuta, aksjer og andre verdipapirer, som kan skaffe til veie milliarder til å bekjempe global fattigdom, betale for klimakrisen og hindre velferdskutt. Finanssektoren kan slik være med på å betale regningen for finanskrisen, og bidra til en reell omfordeling som tar fra de rike og gir til de fattige. I tillegg kan en slik skatt bidra til økt stabilitet i finansmarkedene og dermed redusere behovet for fremtidige redningsaksjoner.

Organisasjonene krever at Norge intensiverer det internasjonale arbeidet for slike skatter og for at inntektene skal gå til et globalt fond under FNs oppsyn. De vil også at regjeringen innfører skatt på handel med norsk valuta og skatt på handel på Oslo Børs allerede nå.

En global skatt på 0,005 prosent på all handel med valuta, og gjennomsnittlig 0,05 prosent på aksjer og andre verdipapirer, vil gi en inntekt for fellesskapet på om lag 400 milliarder dollar årlig.


Bak kampanjen står hittil 24 organisasjoner: Forum for utvikling og miljø, Attac Norge, AUF, Kirkens Nødhjelp, Rødt, LO Oslo, Utviklingsfondet, Caritas, Cubaforeningen, Spire, Sosialistisk Ungdom, Fagforbundet, Latin-Amerika Gruppene, Senterungdommen, Changemaker, Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Framtiden i våre hender, Rød Ungdom, FIVAS, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, KFUK-KFUM Global, og PRESS.Les alt om kampanjen på www.robinhoodskatt.no

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!