Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bli med på Globaliseringskonferansen

Framtiden i våre hender er med på å arrangere tre seminarer i forbindelse med globaliseringskonferansen 18. - 21. november på Folkets hus i Oslo. Konferansen har et bredt og spennede program og våre seminarer har fokus på oljeutvinning, solenergi og vekstøkonomi. Meld deg på i dag! 
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender er med på å arrangere tre seminarer i forbindelse med globaliseringskonferansen 18. - 21. november på Folkets hus i Oslo. Konferansen har et bredt og spennede program og våre seminarer har fokus på oljeutvinning, solenergi og vekstøkonomi. Meld deg på i dag! 

Medl deg på Globaliseringskonferansen 2010Globaliseringskonferansen er et møtested og et samarbeidsforum for aktivister, tillitsvalgte og andre engasjerte i de miljøene i Norge som arbeider for en verden der hensynet til mennesker, samfunn og miljø settes foran hensynet til fortjeneste. I løpet av de fire dagene konferansen pågår, holdes en rekke stormøter, seminarer, verksteder, debatter og foredrag med innledere fra både inn-og utland. I tillegg satser konferansen på fristende kulturinnslag som kulturbarnehage, konserter, film og bokbad.

Meld deg på i dag!

Vi skal ha følgende debatter og seminarer på konferansen:

Verden trenger ikke olje fra Lofoten

Oljeindustrien hevder det vil være usolidarisk å ikke produsere norsk olje, fordi mangel på olje vil føre til høye oljepriser som igjen rammer fattige land. Samtidig vet vi at konsekvensene av klimaendringer er størst i Sør. Gjør oljeindustrien fattige land en tjeneste eller tjener den kun seg selv med klimakatastrofe som resultat. Utviklingsfondet og Fremtiden i våre hender vil følge opp påstanden og dilemmaet i dette seminaret. Vi vil også diskutere hvilke miljøvennlige alternativer som faktisk finnes og som kan unngå både energikrise og klimakatastrofe.

Tidspunkt
Fredag 19/11, 09.00-10.30, Sal B

Innledere og panel
Riki Ott (aktivist fra Alaska), Arild Hermstad (Framtiden i våre hender), Sigurd Jorde (Utviklingsfondet), Ketil Solvik-Olsen (FrP)

Møteleder
Gunnell Sandanger

Arrangør
Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender

Vekstens pris
må vårt økonomiske system legges om av hensyn til miljøet?

Finanssystemet har vist seg å være lite egnet til å fremme en ansvarlig økonomi. Dagens økonomiske system har et kortsiktig perspektiv og legger opp til evig vekst til tross for at jordens ressurser er begrensede. Finanssektoren har undergravd tilliten og troverdigheten mellom aktører. Kan et økonomisk system som tar hensyn til miljø og klima reise seg i kjølvannet av finanskrisen? Hvordan kan finanssektoren bidra til å fremme klima- og miljøvennlige løsninger? Vi legger opp til en samtale mellom ulike aktører hvor finanssektorens ansvar og rolle diskuteres.

Tidspunkt
Fredag 19/11, 14.00-16.00, Rom 5

Panel
Roger Schjerva (statssekretær i Finansdepartementet), Lars Hektoen (Cultura bank), David Hansen (Civita), Arild Hermstad (Framtiden i våre hender)

Møteleder
Guri Tajet

Arrangør
Framtiden i våre hender og Cultura Bank

Solenergi

sol og norsk energibistand

Møtet innledes med ”Solkvinnene”, en videodokumentar som Framtiden i våre hender har laget i India og Bhutan. Filmen viser hvordan Barfotuniversitetet utdanner fattige landsbykvinner til solenergi-ingeniører, slik at de kan vedlikeholde solpanelene selv. Deretter holdes to foredrag: Det første om norsk energibistand og potensialet for å kunne satse betydelig mer på solenergi, istedenfor den ensidige satsingen på storskala vannkraft som er i dag. Det andre om en vellykket utbygging av solenergi i 30 landsbyer i India.

Tidspunkt
Fredag 19/11, 09.00-10.30, sal D

Innledere
Liv Thoring (Framtiden i våre hender), Sven Røst (Scatec Solar)

Arrangør
Framtiden i våre hender

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!