Bli med på Globaliseringskonferansen


Meld deg på i dag!
Vi skal ha følgende debatter og seminarer på konferansen:
Verden trenger ikke olje fra Lofoten
Oljeindustrien hevder det vil være usolidarisk å ikke produsere norsk olje, fordi mangel på olje vil føre til høye oljepriser som igjen rammer fattige land. Samtidig vet vi at konsekvensene av klimaendringer er størst i Sør. Gjør oljeindustrien fattige land en tjeneste eller tjener den kun seg selv med klimakatastrofe som resultat. Utviklingsfondet og Fremtiden i våre hender vil følge opp påstanden og dilemmaet i dette seminaret. Vi vil også diskutere hvilke miljøvennlige alternativer som faktisk finnes og som kan unngå både energikrise og klimakatastrofe.
Tidspunkt
Fredag 19/11, 09.00-10.30, Sal B
Innledere og panel
Riki Ott (aktivist fra Alaska), Arild Hermstad (Framtiden i våre hender), Sigurd Jorde (Utviklingsfondet), Ketil Solvik-Olsen (FrP)
Møteleder
Gunnell Sandanger
Arrangør
Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender
Vekstens pris
må vårt økonomiske system legges om av hensyn til miljøet?
Finanssystemet har vist seg å være lite egnet til å fremme en ansvarlig økonomi. Dagens økonomiske system har et kortsiktig perspektiv og legger opp til evig vekst til tross for at jordens ressurser er begrensede. Finanssektoren har undergravd tilliten og troverdigheten mellom aktører. Kan et økonomisk system som tar hensyn til miljø og klima reise seg i kjølvannet av finanskrisen? Hvordan kan finanssektoren bidra til å fremme klima- og miljøvennlige løsninger? Vi legger opp til en samtale mellom ulike aktører hvor finanssektorens ansvar og rolle diskuteres.
Tidspunkt
Fredag 19/11, 14.00-16.00, Rom 5
Panel
Roger Schjerva (statssekretær i Finansdepartementet), Lars Hektoen (Cultura bank), David Hansen (Civita), Arild Hermstad (Framtiden i våre hender)
Møteleder
Guri Tajet
Arrangør
Framtiden i våre hender og Cultura Bank
Solenergi
sol og norsk energibistand
Møtet innledes med ”Solkvinnene”, en videodokumentar som Framtiden i våre hender har laget i India og Bhutan. Filmen viser hvordan Barfotuniversitetet utdanner fattige landsbykvinner til solenergi-ingeniører, slik at de kan vedlikeholde solpanelene selv. Deretter holdes to foredrag: Det første om norsk energibistand og potensialet for å kunne satse betydelig mer på solenergi, istedenfor den ensidige satsingen på storskala vannkraft som er i dag. Det andre om en vellykket utbygging av solenergi i 30 landsbyer i India.
Tidspunkt
Fredag 19/11, 09.00-10.30, sal D
Innledere
Liv Thoring (Framtiden i våre hender), Sven Røst (Scatec Solar)
Arrangør
Framtiden i våre hender

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!