Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vold og kidnapping ved klesfabrikk


Fagforeningslederen på den indiske klesfabrikken Viva Global, Anwar Ansari, blev den 25. august bortført, banket opp og truet på livet. Viva Global er leverandører til den engelske klesgiganten Marks & Spencer, med 885 butikker fordelt på 40 land.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Fagforeningslederen på den indiske klesfabrikken Viva Global, Anwar Ansari, blev den 25. august bortført, banket opp og truet på livet. Viva Global er leverandører til den engelske klesgiganten Marks & Spencer, med 885 butikker fordelt på 40 land.

Den samme dagen ble 60 arbeidere, de fleste av dem kvinner, angrepet av menn med kjepper på vei inn til fabrikken. 16 av dem ble såret. Et par dager i forveien hadde Viva Globals ledelse prøvd å hindre arbeidere fra å gå inn i fabrikken. Arbeiderne og fagforeningslederne fikk beskjed om at de kunne bli banket opp eller til og med skutt hvis deres kampanje for bedre arbeidsforhold ved fabrikken fortsetter.

Støtt arbeiderne - skriv under lynappellen til ledelsen i Viva Global! Lynappellen er avsluttet grunnet utviklingen av saken. Se under.


A_Ansari_liggende_490


OPPDATERING 6. september 2010: Marks & Spencer meddeler at de har trukket tilbake alle ordre fra fabrikken. Dette kan føre til at fabrikken må stenge og at alle arbeiderne mister jobbene sine. Les mer om dette i artikkel fra den engelske avisen The Guardian.


OPPDDATERING 16. mai 2012: 42 arbeidere fra Viva Global har fått tilbake sine jobber etter at de mistet stillingene sine som en følge av at de hadde protestert mot angrepet på Anwar Ansati.


Vår partnerorganisasjon, GAWU (Garment and Allied Workers Union) har støttet kampen for bedrede forhold ved fabrikken. Arbeiderne har klaget over omfattende og påtvunget overtidsarbeid, lave lønninger og mangelfulle toalettfasiliteter.

Ansari blev funnet av indisk politi etter få dager. Han ble innlagt på sykehus etter å blitt mishandlet i fangenskap. Han sier at han fikk advarsler om at han ville bli drept hvis han gjenopptok sitt arbeid ved fabrikken. Tre menn fra et bemanningsselskap som skaffer arbeidere til Viva Global, har blitt arrestert for å ha bortført Ansari.

Fabrikkledelsen har blitt innkalt til møte med de lokale myndighetene, men møter ikke opp og vil heller ikke diskutere konflikten med fagforeningen. Imens fortsetter arbeiderne sin protest utenfor fabrikken.Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!