Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Parkér mer!

Bilen er ikke akkurat min beste venn. Er det fordi firehjulingene ofte sneiet barnevognen til sønnene mine? Er det eksosen? Eller er det fordi de breier seg ut på veier og parkeringsplasser?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Bilen er ikke akkurat min beste venn. Er det fordi firehjulingene ofte sneiet barnevognen til sønnene mine? Er det eksosen? Eller er det fordi de breier seg ut på veier og parkeringsplasser?

Liten_bil_p_klode_300Så snart noen tør å utfordre Bilen blir man teppebombet av oppbrakte bloggere. ”Vi MÅ ha bil, det er så langt til skolen og butikken”, Oslomann, 38 år. ”Bilen er uunnværlig for å kunne rekke å kjøre barna til alle aktiviteter om ettermiddagen”, Stresset mor :-/  ”Det tar for lang tid å dra med kollektivtrafikk, bilen går mye raskere”, Lars, Røa.

Men hør deg selv heller si: Jeg har jo sykkel – den er lett å sette fra seg. Jeg går den korte veien til kiosken. Jeg kjøper et par rulleskøyter. Jeg spanderer på meg en el-moped eller en el-bil. Drosje er supert. Small is beautiful. Jeg selger bilen. ”Det går alltid en trikk”.

I følge NAF er fire av 10 norske bilturer under 3 kilometer. Dette, om noe, skulle være en pekepinn på at det er litt for lettvint å bruke bilen når vi først har kjøpt den.

Ingen kjenner til hvor godt kollektivtilbudet er før man har testet det skikkelig ut. Selv etter to tiår med månedskort i lomma finner jeg stadig nye smarte, raske måter å bevege meg fra fra A til Å med buss, trikk, bane, tog og båt. Kollektivtrafikkens 177 har blitt mitt favorittnummer.

Bytt deg ned: For noen år siden kjøpte trendy, men lite bevisste forbrukere SUV, på folkemunne kalt ”husmorjeep”. Nå, hvis du vil være i frontlinja, er det elbil som gjelder. I skrivende stund ruller fortsatt bare 2000 elbiler rundt på norske veier - mens antallet ”vanlige” personbiler er ca  2 millioner.

Vi trenger alle å komme raskt fram av og til. Da er de velsignede drosjene der. Du skal kjøre mye drosje før du kommer opp i det det koster å ha bil, sannsynligvis en mil eller to flere ganger i uka. Hopp galant over motormekking, isskraping, dekkskift og andre kjedelige greier. Løft røret og – vips! – er de hos deg før du aner det.

Bryt bilvanene, parkér mer – eller for alltid.


Innlegget har stått på trykk i Dagsavisen.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -