Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Underskriftskampanje: Flytt tusenlappen min

Gjennom Oljefondet eier Norge aksjer for 2,9 milliarder kroner i oljeselskapet Repsol. Selskapet driver med grov uetisk virksomhet i Amazonas der de risikerer å utrydde noen av verdens siste urfolksgrupper som lever uten kontakt med storsamfunnet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gjennom Oljefondet eier Norge aksjer for 2,9 milliarder kroner i oljeselskapet Repsol. Selskapet driver med grov uetisk virksomhet i Amazonas der de risikerer å utrydde noen av verdens siste urfolksgrupper som lever uten kontakt med storsamfunnet.


  • Denne underskriftskampanjen er avsluttet.

For disse menneskene vil oljeboring bety livsfare. De vil risikere å dø av sykdommer som er vanlige blant oss, men som de ikke har noen naturlig beskyttelse mot. Kulturen og levemåten deres vil aldri bli den samme igjen.

Framtiden i våre hender har sammen med en rekke andre organisasjoner sluttet seg til en underskriftskampanje for å få Oljefondet til å trekke seg ut av Repsol, og vi håper nå at det norske folk nå vil hjelpe oss med dette, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Olje_regnsko
Oljefondet må trekke seg ut av oljeselskapet Repsol, mener Framtiden i våre hender og en rekke andre organisasjoner. Foto: Copyright: Oilwatch


Repsol er innblandet i sosiale og miljømessige konflikter i en rekke søramerikanske land. I tillegg til i Peru, har urfolk i Argentina, Bolivia, Ecuador og Colombia protestert mot skadevirkningene av Repsol sine prosjekter, som har forårsaket menneskerettighetsbrudd, miljøødeleggelser og alvorlige helseskader hos lokalbefolkningen.

Som medeier i det norske Oljefondet har hver voksen nordmann aksjer for nesten tusen kroner i oljeselskapet Repsol. Er du enig i at sparepengene våre heller bør plasseres et sted der de kan gjøre nytte for mennesker og miljø? Skriv under på www.tusenlappen.no.

Disse organisasjonene, bedrifter og kulturaktører har så langt sluttet seg til kampanjen:
Arthaus, Atomic Soul, Black Box Teater, BpopMentometer, Choice Hotels Scandinavia, Framtiden i Våre Hender,Greenpeace, Halogen, Jaga Jazzist, Krfu, Latin-Amerikagruppene, Monster, Motlys, Natur & Ungdom, Norges Naturvernforbund, Oslo Dokumentarkino, Purified In Blood, Real Ones, Regnskogsfondet, Rød Ungdom, SAIH, Smalltown Supersound, Sosialistisk Ungdom, UKA i Ås, Unge Venstre, Utviklingsfondet, WWF.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -