Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Rekordstore hytter

Det er Ingen tegn til moderasjon i hyttemarkedet. I fjor var gjennomsnittlig størrelse på nye hytter for første gang over hundre kvadratmeter.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det er Ingen tegn til moderasjon i hyttemarkedet. I fjor var gjennomsnittlig størrelse på nye hytter for første gang over hundre kvadratmeter.

Finanskrisen har bare i beskjeden grad rammet norsk hyttebygging. Det ble i 2009 bygd litt færre nye hytter enn året før. Men størrelsen satte nok en gang rekord – opp fra snautt hundre kvadratmeter til 106,7. Den nye hytta er nå 70 prosent større enn den var under 1980-tallets jappetid.

Hyttebyggingen med medfølgende veier, parkeringsplasser og krafttilførsel bidrar til at bare rundt 11 prosent av Norge nå kan kalles villmarkspreget i den forstand at områdene ligger fem kilometer eller mer fra tyngre tekniske inngrep. Rundt forrige århundreskifte hadde halvparten av landet vårt preg av villmark.

Miljøhensyn krever en nasjonal styring av hyttebyggingen, også av størrelsen, mener Framtiden i våre hender. Organisasjonen foreslår en maksgrense på 90 m2. Bygging av fritidsboliger forsyner seg ikke bare av arealer, men også av energi og materialer.

– Når verken hyttebyggerne selv eller kommunene klarer å vise måtehold, så må staten inn og regulere, sier organisasjonens leder Arild Hermstad.


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!