Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sinnatagger i Frognerparken

Årets vinner av Sofieprisen, klimaforskeren James E. Hansen, har ingen tro på den norske månelandingen, fangst og lagring av CO2. Den er med på å forlenge den fossile alderen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Årets vinner av Sofieprisen, klimaforskeren James E. Hansen, har ingen tro på den norske månelandingen, fangst og lagring av CO2. Den er med på å forlenge den fossile alderen.

 

hansenjamesmedfl21jun12010

Den anerkjente og uredde amerikanske forskeren, som selv er bestefar, møtte mandag representanter for Framtiden i våre henders besteforeldreaksjon. På bildet ser vi Hansen (med besteforeldreaksjonens hatt) hilser på en av Erik Dammanns barnebarn.  Møtet fant sted ved Sinnataggen i Frognerparken. Sammen kjemper de for å stanse oppvarmingen av kloden, ikke minst for barnebarnas skyld.

jhansenportrett220Både James E. Hansen og de norske besteforeldrene har klare meldinger om norsk klimapolitikk, og mener at barnebarna har gode grunner til å være sinte.

Hansen har i drøyt tretti år spilt en nøkkelrolle i klimaforskningen. Han begynte sin forskerkarriere med å studere atmosfæren på andre planeter. Jordens klima begynte Hansen å interessere seg for etter hvert som menneskenes mulige påvirkning på den ble oppdaget på

70-tallet. Hans klare tale har møtt motstand, og han opplevde under Bush-administrasjonen å få vitenskapelig baserte uttalelser sensurert.

Hansens samvittighet, og etter hvert hans rolle som bestefar, har tvunget ham til å kombinere forskning på høyt nivå med politisk aktivisme basert på et sterkt personlig engasjement. I fjor ga han ut boken ”Storms of my grandchildren”, med undertittelen ”The truth about the coming climate catastrophe and our last chance to save humanity.” (boken er oversatt av Sigbjørn Grønås i Besteforeldrenes klimaaksjon og er publisert på nett)

Ved Sinnataggen møtte disse fra Besteforeldrenes klimaaksjon med barnebarn: Mette Newth, forfatter og tidligere rektor på Kunsthøgskolen i Bergen, Werner Christie, helseminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering, Hans Martin Seip, professor i kjemi, tilknyttet Senter for klimaforskning i Oslo, Svein Tveitdal tidligere GRID direktør, Guttorm Grundt, miljøvernleder i Oslo Kommune – og Erik Dammann, forfatter og grunnlegger av Framtiden i våre hender.
Les: Sofieprisen 2010 til James Hansen

foto: Arne Storrønningen

pdf Kronikk om James Hansen

 

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!