Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Folk vil ha fornybarsamfunnet

Folk synes Norge satser for lite på fornybar energi, viser klimabarometeret til Norsk Gallup. Et stort flertall synes det er langt viktigere å forske på bølgekraft, vind- og solenergi enn på karbonfangst og lagring.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Folk synes Norge satser for lite på fornybar energi, viser klimabarometeret til Norsk Gallup. Et stort flertall synes det er langt viktigere å forske på bølgekraft, vind- og solenergi enn på karbonfangst og lagring.

 – Folk viser tydelig at de vil over til fornybar-samfunnet fremfor å fortsette med fossil energi. Det synes vi er et gledelig signal som vi ber politikerne ta alvorlig, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

I følge undersøkelsen synes folk Norge satser for lite på fornybar energi.
–Det har de god grunn til å mene. Nye tall fra IEA viser at vi er på bunn i Europa i satsing på ny fornybar energi, sier Hermstad.

colourbox578236vind210bI undersøkelsen fremkommer det også at folk rangerer utbygging av høyhastighetsbaner som det fjerde viktigste klimatiltaket.
– Folk har tydeligvis fått øynene opp for den store klimagevinsten man kan få ved å få fly- og veitrafikk over på lyntog, sier Hermstad.

Samtidig viser gallupen at klimasaken er på hell over hvilke politikkområder befolkningen synes er viktig.

– Det er ikke så rart med tanke på hvor lite det gjøres på politisk nivå i Norge, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Når folk på den ene siden får høre at klimaendringene er alvorlige, og på den annen side ser at det ikke gjøres noe er det kanskje lett å innbille seg at dette er et problem som det ikke haster å gjøre noe med, avslutter Hermstad.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!