Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Oljefondet må ut av klimaverstinger

Framtiden i våre hender har sammen med Forum for utvikling og miljø (ForUM) spilt inn endringsforslag til forvaltningen av Oljefondet (Statens pensjonsfond Utland).
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har sammen med Forum for utvikling og miljø (ForUM) spilt inn endringsforslag til forvaltningen av Oljefondet (Statens pensjonsfond Utland).


Blant annet ber vi regjeringen om å:

•    Sørge for at Oljefondet trekker seg ut selskaper som ikke møter klimautfordringen på en fremtidsrettet måte.
•    Øke omfanget av Oljefondets miljøinvesteringsprogram, og inkludere investeringer som ligger utenfor dagens investeringsunivers, for eksempel i form av grønne infrastruktur-prosjekter i utviklingsland, unoterte selskaper, o.l.
•    Kjøpe seg inn i selskaper som er best i sin bransje på miljø og etikk, (dette kommer i tillegg til miljøteknologiselskaper som miljøinvesteringsprogrammet skal kjøpe seg inn i)  for å møte Oljefondets målsetning om å fremme økonomisk, økologisk og sosial bærekraftig utvikling.
•    Pålegge Norges Bank å informere langt mer detaljert enn i dag om hvordan det aktive eierskapet utøves, for eksempel slik som det gjøres i de svenske Ap-fondene.

pdf Les hele vår høingsuttalelse om Forvaltning av Statens Pensjonsfond .


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -