Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Arbeidere kastet ut med vold

Mer enn 200 ansatte i sikkerhetsstyrkene gikk nylig inn i en tidligere Triumph-fabrikk og kastet ut arbeidere som oppholdt seg i lokalene. Siden sommeren 2009 har arbeiderne protestert mot at de ble oppsagt av selskapet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mer enn 200 ansatte i sikkerhetsstyrkene gikk nylig inn i en tidligere Triumph-fabrikk og kastet ut arbeidere som oppholdt seg i lokalene. Siden sommeren 2009 har arbeiderne protestert mot at de ble oppsagt av selskapet.

Gjør noe! Skriv til Filippinske myndigheter i dag og støtt arbeidernes faglige rettigheter.

Les øyenvitneskildringen av hendelsene.

Kampanjen Rene klær, som følger saken, har fått opplysninger om at sikkerhetsstyrken skremte og skadet arbeiderne og ødela deres streiketelt. I sikkerhetsstyrken var det politimenn og sikkerhetspersonell fra nationalgarden. En uke i forveien hadde regionale myndigheter utferdet en ordre om at de fagorganiserte arbeiderne ikke fikk lov å oppholde seg ved fabrikken. Til tross for at de fryktet enda mer trakassering, samlet de seg utenfor sitt gamle arbeidssted for å protestere og hevde sine rettigheter.

Triumph_utkast_Filipp_420


Bakgrunn

I juni sist år erklærte Triumph at to av deres fabrikker på Filippinene skulle stenges. Da dannet 300 av arbeiderne en striekefront som skulle hindre selskapet fra å fjerne maskinene i fabrikken før en avtale mellom selskapet og de ansatte ble signert. Arbeiderne trakk Triumphs begrunnelse for nedleggelsen i tvil og anklaget selskapet for mangel på åpenhet og dialog med fagforeningen.

Mange møter med det statlige forliksrådet ga ikke ønskede resultater; Triumph ville fortsatt  ikke vurdere oppsigelsene og forhandle med fagforeningen om en høyere erstatning til de oppsagte arbeiderne.

For å vise omverden at de ikke gir opp sin kamp og for å samle inn penger til de streikende har Triumph-arbeiderne lansert ”Maria’s Solidarity Collection”. Denne kolleksjonen består av bukser, topper og vesker – alle produsert ved streikefrontens symaskiner.

Mer informasjon om saken.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!