Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Arbeidere kastet ut med vold

Mer enn 200 ansatte i sikkerhetsstyrkene gikk nylig inn i en tidligere Triumph-fabrikk og kastet ut arbeidere som oppholdt seg i lokalene. Siden sommeren 2009 har arbeiderne protestert mot at de ble oppsagt av selskapet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mer enn 200 ansatte i sikkerhetsstyrkene gikk nylig inn i en tidligere Triumph-fabrikk og kastet ut arbeidere som oppholdt seg i lokalene. Siden sommeren 2009 har arbeiderne protestert mot at de ble oppsagt av selskapet.

Gjør noe! Skriv til Filippinske myndigheter i dag og støtt arbeidernes faglige rettigheter.

Les øyenvitneskildringen av hendelsene.

Kampanjen Rene klær, som følger saken, har fått opplysninger om at sikkerhetsstyrken skremte og skadet arbeiderne og ødela deres streiketelt. I sikkerhetsstyrken var det politimenn og sikkerhetspersonell fra nationalgarden. En uke i forveien hadde regionale myndigheter utferdet en ordre om at de fagorganiserte arbeiderne ikke fikk lov å oppholde seg ved fabrikken. Til tross for at de fryktet enda mer trakassering, samlet de seg utenfor sitt gamle arbeidssted for å protestere og hevde sine rettigheter.

Triumph_utkast_Filipp_420


Bakgrunn

I juni sist år erklærte Triumph at to av deres fabrikker på Filippinene skulle stenges. Da dannet 300 av arbeiderne en striekefront som skulle hindre selskapet fra å fjerne maskinene i fabrikken før en avtale mellom selskapet og de ansatte ble signert. Arbeiderne trakk Triumphs begrunnelse for nedleggelsen i tvil og anklaget selskapet for mangel på åpenhet og dialog med fagforeningen.

Mange møter med det statlige forliksrådet ga ikke ønskede resultater; Triumph ville fortsatt  ikke vurdere oppsigelsene og forhandle med fagforeningen om en høyere erstatning til de oppsagte arbeiderne.

For å vise omverden at de ikke gir opp sin kamp og for å samle inn penger til de streikende har Triumph-arbeiderne lansert ”Maria’s Solidarity Collection”. Denne kolleksjonen består av bukser, topper og vesker – alle produsert ved streikefrontens symaskiner.

Mer informasjon om saken.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!