I 1. mai-tog for levelønn

Organisasjonens deltakelse i 1. mai-toget har nå blitt en tradisjon og medlemmer og andre sympatisører har gått under den samme parolen i Oslo, Bergen, Trondheim og Tønsberg.
– Den henspeiler på vårt krav om en levelønn for fattige arbeidere i produksjonsland slik som Bangladesh, India, Kina og Thailand, sier aksjonsansvarlig, Carin Leffler. – Årets paroler støtter opp om arbeidet for likelønn og velferd i Norge. Hvor er den internasjonale solidariteten og støtten til arbeidere i u-land? spør Leffler.

Framtiden i våre hender har arbeidet med satsingssaken ”Levelønn i sør” i knappe to år. Virkemidlene har blant annet vært press mot kleskjeder om at de skal inkludere kravet til en levelønn i sine etiske retningslinjer. Det innebærer samtidig at selskapene må betale en pris for varen som muliggjør en høyere lønn, og at man prioriterer fabrikker hvor arbeiderne kan organisere seg i frie fagforeninger.
Mange av kleskjedene på det norske markedet får i disse dager elektroniske postkort fra forbrukere med spørsmål om hva selskapet gjør for at tekstilarbeiderne skal få en lønn som muliggjør et liv i verdighet. Men også politiske miljøer har blitt bedt om å pålegge norsk næringsliv og offentlige etater å kjøpe varer som er produsert på en anstendig måte.
Fagbevegelsens rolle for å sikre en lønn man kan leve av har alltid vært sterk – både nasjonalt og internasjonalt.
- Vi anmoder norsk fagbevegelse om å løfte blikket og i høyere grad bruke 1. mai til å markere sin støtte til grupper som virkelig er utsatte; hvor sultelønn er praksis og de faglige rettighetene er ikke-eksisterende eller svekket, sier Leffler.
Er du en engasjert forbruker? Levelønn nå! Send et e-kort til kleskjedene.
Les vårt faktaark om levelønn.
Rapporten ”Syr klær for lommerusk. Hvorfor levelønn må erstatte minstelønn i klesproduksjonen”.








Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!