Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I 1. mai-tog for levelønn

”Nei til sultelønn, ja til levelønn i sør!”. Det var budskapet som Framtiden i våre hender formidlet under årets 1. mai-markering. Det henspeiler på vårt krav om en levelønn for arbeidere i produksjonsland.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
”Nei til sultelønn, ja til levelønn i sør!”. Det var budskapet som Framtiden i våre hender formidlet under årets 1. mai-markering. Det henspeiler på vårt krav om en levelønn for arbeidere i produksjonsland.

Organisasjonens deltakelse i 1. mai-toget har nå blitt en tradisjon og medlemmer og andre sympatisører har gått under den samme parolen i Oslo, Bergen, Trondheim og Tønsberg.

– Den henspeiler på vårt krav om en levelønn for fattige arbeidere i produksjonsland slik som Bangladesh, India, Kina og Thailand, sier aksjonsansvarlig, Carin Leffler. – Årets paroler støtter opp om arbeidet for likelønn og velferd i Norge. Hvor er den internasjonale solidariteten og støtten til arbeidere i u-land? spør Leffler.  

sultelnn_plakat
Framtiden i våre hender krever levelønn for produksjonsarbeidere i utviklingsland. Lønnen ligger under FNs fattigdomsgrense i en femtedel av landene med minstelønn. Selskaper må betale en pris for varene som muliggjør høyere lønn. (Foto: Klaus Stafto)


Framtiden i våre hender har arbeidet med satsingssaken ”Levelønn i sør” i knappe to år. Virkemidlene har blant annet vært press mot kleskjeder om at de skal inkludere kravet til en levelønn i sine etiske retningslinjer. Det innebærer samtidig at selskapene må betale en pris for varen som muliggjør en høyere lønn, og at man prioriterer fabrikker hvor arbeiderne kan organisere seg i frie fagforeninger.

Mange av kleskjedene på det norske markedet får i disse dager elektroniske postkort fra forbrukere med spørsmål om hva selskapet gjør for at tekstilarbeiderne skal få en lønn som muliggjør et liv i verdighet. Men også politiske miljøer har blitt bedt om å  pålegge norsk næringsliv og offentlige etater å kjøpe varer som er produsert på en anstendig måte.

Fagbevegelsens rolle for å sikre en lønn man kan leve av har alltid vært sterk – både nasjonalt og internasjonalt.

- Vi anmoder norsk fagbevegelse om å løfte blikket og i høyere grad bruke 1. mai til å markere sin støtte til grupper som virkelig er utsatte; hvor sultelønn er praksis og de faglige rettighetene er ikke-eksisterende eller svekket, sier Leffler.

Er du en engasjert forbruker? Levelønn nå! Send et e-kort til kleskjedene.

Les vårt faktaark om levelønn.

Rapporten ”Syr klær for lommerusk. Hvorfor levelønn må erstatte minstelønn i klesproduksjonen”.

konsentrert_tegning_blits
Før toget var det plakatlaging på programmet. (Foto: Klaus Stafto)


david_sin_plakat
David sin plakat. (Foto: Klaus Stafto)


Mange_kuttet

lite_barn_med_levelnnbanner_2
Nei til sultelønn for arbeidere i sør. (Foto: Klaus Stafto)


utenfor_glassmagasinet_2

eivor

carin_og_barna
Det var god stemning i toget. (Foto: Klaus Stafto)

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!