Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lytt til kvinnene, begrens oljeutvinningen!

Et klart flertall av norske kvinner mener at oljevirksomheten bør begrenses av klimahensyn. Det viser en fersk undersøkelse Infact har gjort for Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Et klart flertall av norske kvinner mener at oljevirksomheten bør begrenses av klimahensyn. Det viser en fersk undersøkelse Infact har gjort for Framtiden i våre hender.

oljeplattform_istock490

I undersøkelsen fremkommer det at 65 prosent av kvinnene 41 prosent av mennene vil begrense oljeutvinningen.

- Regjeringen må lytte til kvinnene. Det er først og fremst menn i yrkesaktiv alder som ønsker å gi full gass i utvinningen, forteller Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Det er også gledelig og kanskje overraskende for noen at det er flest fra Nord- Norge som ønsker å begrense oljeutvinningen av klimahensyn, hele 63,3 % mener dette. Vestlendingene heller i motsatt retning, her vil majoriteten, 59 %, ikke begrense oljeutvinningen.

Spørsmålet som ble stilt til over tusen personer var: Mener du, eller mener du ikke Norges utvinning av olje bør begrenses av hensyn til klima?

Flertallet på 52,6% vil begrense oljeutvinningen av miljøhensyn.

– Det er gledelig at så mange setter klima og miljø foran ønsket om økonomisk vekst basert på oljeutvinning, sier Hermstad.

- Framtiden i våre hender krever at det må innføres en stans i tildelingen av nye letelisenser.  Oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen er uforenlig med hensynet til klima og miljø. Norge har et ansvar for å legge om fra en fossil økonomi til en økonomi som er forenlig med en levelig framtid for kloden, sier Hermstad. Han avslutter: -Gjennom 40 års oljeutvinning har Norge bidratt til klimagassutslipp på 12,8 milliarder tonn klimagassutslipp. Det er mer enn nok.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!