Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Glad for SVs flyavgiftsforslag

SV har i likhet med Framtiden i våre hender foreslått en avgift på flyreiser i Sør-Norge. Avgiften skal brukes til jernbane.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
SV har i likhet med Framtiden i våre hender foreslått en avgift på flyreiser i Sør-Norge. Avgiften skal brukes til jernbane.

fly.jpg

– Forslaget fra SV om en avgift på 100 kr på flyreiser i Sør-Norge øremerket til jernbaneinvesteringer er godt klimanytt, mener Arild Hermstad leder i Framtiden i våre hender. – Vi forventer at alle partiene i klimaforliket, også Ap og H støtter forslaget, uttaler Hermstad. Klimakur som er utarbeidet på oppdrag fra Miljøverndepartementet inneholder også forslag om høyere avgifter på klimaskadelig virksomhet.

– Vi er på flytoppen i Europa; nordmenn flyr tre ganger så ofte med innenriksfly som nummer to på lista, spanjolene, og fire ganger så ofte som svenskene!

Lille Norge har nå tre av de 20 mest trafikkerte flyrutene i Europa: Oslo - Trondheim (10. plass), Oslo - Bergen (14. plass) og Oslo - Stavanger (19. plass). Selv når man sammenligner totale passasjertall, ser man at det bare er fem land i Europa som har flere innenriks flypassasjerer enn Norge.

Den foreslåtte avgiften vil bidra til å kutte klimagassutslippene fra fly. Sektoren slipper i dag unna en rekke avgifter, og nyter godt av særordninger som tax free og null avgifter til utlandet. Flytrafikken må derfor betale langt mer for sine utslipp, og en slik avgift vil også bidra til den nødvendige omleggingen til et mer klimavennlig samfunn.

– Flyselskapene bør jobbe for at de kan gjøre som Air France i Frankrike: Tilby passasjerene sine komfortable reiser i høyhastighetstog fra hovedstaden og til de største byene i landet, sier Hermstad.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!