Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nytt nei til Yara i Brasil

13. januar avslo en brasiliansk domstol en anke fra et Yara-selskap i landet. Dette er femte gang rettsvesenet avviser Yara-partnernes anker. Yara planlegger fosfatproduksjon i et vernet atlantisk regnskogsområde.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

13. januar avslo en brasiliansk domstol en anke fra et Yara-selskap i landet. Dette er femte gang rettsvesenet avviser Yara-partnernes anker. Yara planlegger fosfatproduksjon i et vernet atlantisk regnskogsområde.

brasil_yara-regnskog_520-330
Av Erik Hagen
Norwatch

Yara planlegger produksjon av fosfat i den atlantiske regnskogen i sør-øst-Brasil. I fjor vår fikk Yaras brasilianske joint-venture innvilget nødvendig miljølisens.

Men i september ble miljølisensen trukket tilbake av en føderal domstol, som var bekymret for miljøkonsekvensene. Området hvor anlegget er planlagt, benyttes av flere truede plante- og dyrearter. Norwatch besøkte området i fjor

Hittil har det vært umulig for Yara og deres partnere å få snudd tilbaketrekkingen. Yara og partnerne har hittil anket fem ganger, men tapt alle gangene.

Yara fikk siste anke-tap 13. januar, ved en føderal domstol i Porto Alegre. Avgjørelsen ble lagt ut på hjemmesidene til brasilianske justisdepartementet i forrige uke. Tidligere har Yara og deres partnere tapt anker 21. oktober, 4. november, 6. november og 26. november.

Det er ventet at Yara og deres partnere nå vil ta saken videre til de høyeste rettsinstanser i landets hovedstad, Brasilia.

Det har den siste uken vært spekulasjoner i brasiliansk presse om at Bunge – Yaras partner i IFC-prosjektet – vil selge sin eierandel til en annen konkurrent, Vale.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!