Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtter avgift på jobbparkering

Det kan bli slutt på gratis parkering på jobb og på kjøpesenterene, meldte Dagsavisen i dag. Framtiden i våre hender ønsker forslaget velkommen og mener det kan bety en kraftig reduksjon av biltrafikken i byene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det kan bli slutt på gratis parkering på jobb og på kjøpesenterene, meldte Dagsavisen i dag. Framtiden i våre hender ønsker forslaget velkommen og mener det kan bety en kraftig reduksjon av biltrafikken i byene.


Framtiden i våre hender har lenge jobbet for et belønningssytem som er i favør av kollektivtrafikken framfor biltrafikken. Fram til nå har gratis parkeringsplass på jobb ikke blitt fordelsbeskattet, mens arbeidsgiverbetalt månedskort, har blitt beskattet.

- Vi har jobbet for å pdf snu skattesystemet på hodet . Men hvis man kan få en lov om obligatorisk parkeringsavgift, så er dette enda mer effektivt i forhold till å redusere trafikken i byene og minske behovet for miljøfiendlige utbygginger av dagens veier, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
 
Rundt 30 prosent av dem som jobber indre Oslo reiser med bil til jobb, mens 70 prosent av dem som arbeider i ytre Oslo eller Akershus reiser med bil til jobb.

- I følge en rapport fra Transportøkonomisk institutt er det som betyr mest for hvorvidt man tar bilen til jobb eller ikke, om man har gratis parkering på arbeidsplassen. Tre av fire som har tilgang til gratis parkeringsplass som disponeres av arbeidsgiver, og hvor det alltid er ledig plass, bruker bil til jobb. Klimaendringene og dårlig luftkvalitet krever at vi reduserer biltrafikken. Det er derfor på høy tid å ta tak i en viktig årsak til mye biltrafikk, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!