Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ta toget, sykle eller gå?

Stoltenberg tar privatfly til København, forhåpentligvis til nytte for de fastlåste  forhandlingene. Selv tok jeg toget til København i går, og sparte atmosfæren for litt utslipp, selv om også jeg velger fly når det er nødvendig.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Stoltenberg tar privatfly til København, forhåpentligvis til nytte for de fastlåste  forhandlingene. Selv tok jeg toget til København i går, og sparte atmosfæren for litt utslipp, selv om også jeg velger fly når det er nødvendig.

Av og til er det mulig å unngå de mest forurensende vanene våre, og en statsminister som gjør det til en vane å alltid ta privatjeten kan være tegn på et holdningsproblem. Tilsynelatende er andre deler av regjeringsapparatet mer klare for å endre vaner i hverdagen. I hvert fall mener statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet at nordmenn bør sykle mer, gjerne like mye som danskene. Høres ut som en flott visjon. Men sier han dette fordi han har begynt med det selv? Ikke lett å vite egentlig. Sier han det fordi han har tenkt å gjøre sitt for at nordmenn skal få tilsvarende sykkelveier å sykle på som danskene? Han har jo ansvar for dette, men det er ingenting som tyder på at han har tenkt å bruke makten sin til å bedre de håpløse forholdene. Hva sitter vi igjen med da? En statsminister som tviholder på forurensende samferdselsvaner, og en statssekretær som ber alle oss andre skifte samferdselsvaner, kan være greit. Men når en politiker med ansvar for samferdsel vil ha oss til å endre vaner bør han trå varsomt. Det er hans departementet som prioriterer biler og motorveier fremfor syklister, konsekvent og kraftig. For klimaets skyld legger jeg gjerne til at flyreisende nyter godt av en rekke fordeler som vi togreisende ikke kommer i nærheten av (frie investeringsmidler, lave og ingen avgifter, taxfreeoverskudd, osv, osv.) Det er dessverre ikke mye som tyder på at denne regjeringen vet hva den vil i kampen for å få ned utslippene fra nordmenns reisevaner.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -