Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Brutale ordførere

Villaksen kan dø ut i løpet av få år, frykter forskere. Direktoratet for naturforvaltning tar til orde for reduksjoner i opprettsanlegg langs hele kysten.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Villaksen kan dø ut i løpet av få år, frykter forskere. Direktoratet for naturforvaltning tar til orde for reduksjoner i opprettsanlegg langs hele kysten.

– La villaksen dø ut hvis det er nødvendig for å drive oppdrett, sier ordførerne Helge Andre Njåstad i Austevoll kommune (Frp) og Hans Stølan (Ap) i Frøya. De to er lei av den massive kritikken mot næringen. Den danske naturforskeren Carl Wesenberg-Lund ga allerede i 1915 en passende karakteristikk av ordførernes holdning: ”Et lands naturskønhed er en nationalformue, hvoraf slægt på slægt gennem sekler skal leve. En eneste generation kan lægge den øde; ikke snese af generationer kan bringe den på fode igen. Intet slægtled med tilbørligt fremsyn og med respekt for det overleverede vil gå med til et sådant ødelæggelsesværk (...). Opretholdelsen af et lands oprindelige naturskønhed har intet med føleri at gøre; ødelæggelsen af den for øjeblikkelig vindings skyld særdeles meget med brutalitet.”

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -