Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Klimakatastrofen kan avverges

Europa kan kutte klimagassutslippene tilstrekkelig uten atomkraft, uten karbonfangst og lagring, uten bruk av biodrivstoff – og med en bedring i befolkningens livskvalitet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Europa kan kutte klimagassutslippene tilstrekkelig uten atomkraft, uten karbonfangst og lagring, uten bruk av biodrivstoff – og med en bedring i befolkningens livskvalitet.
globaloppvarming.jpgEuropa kan innenfor egne grenser redusere klimagassutslippene med 40 prosent innen 2020 og med 90 prosent innen 2050, sammenlignet med 1990, viser en rapport fra Stockholm Environment Institute .

Endringene vil sannsynligvis koste mindre enn tjue kroner dagen per innbygger. Utslippskuttene forutsetter en sterkt forbedret energieffektivitet, en raskere utfasing av fossile brensler, et dramatisk skifte til fornybar energi – og i tillegg livsstilsendringer som for eksempel overgang fra bil til kollektivtransport.

For å få de globale utslippene tilstrekkelig ned må EU dessuten støtte utviklingslandene med 25 kroner dagen per innbygger til klimatiltak og klimatilpasning.

– Rapporten viser at vi kan avverge klimakatastrofen uten tap av livskvalitet og uten bruk av usikre teknologier som atomkraft og karbonlagring. Men skal vi lykkes trenger vi rask politisk handling, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Vi trenger politikere som tror de kan bli gjenvalgt selv om de gjennomfører nødvendige klimatiltak. Vi trenger rett og slett ledere. 
     
Rapporten er laget i samarbeid med Friends of the Earth.
 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -