Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Klimakatastrofen kan avverges

Europa kan kutte klimagassutslippene tilstrekkelig uten atomkraft, uten karbonfangst og lagring, uten bruk av biodrivstoff – og med en bedring i befolkningens livskvalitet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Europa kan kutte klimagassutslippene tilstrekkelig uten atomkraft, uten karbonfangst og lagring, uten bruk av biodrivstoff – og med en bedring i befolkningens livskvalitet.
globaloppvarming.jpgEuropa kan innenfor egne grenser redusere klimagassutslippene med 40 prosent innen 2020 og med 90 prosent innen 2050, sammenlignet med 1990, viser en rapport fra Stockholm Environment Institute .

Endringene vil sannsynligvis koste mindre enn tjue kroner dagen per innbygger. Utslippskuttene forutsetter en sterkt forbedret energieffektivitet, en raskere utfasing av fossile brensler, et dramatisk skifte til fornybar energi – og i tillegg livsstilsendringer som for eksempel overgang fra bil til kollektivtransport.

For å få de globale utslippene tilstrekkelig ned må EU dessuten støtte utviklingslandene med 25 kroner dagen per innbygger til klimatiltak og klimatilpasning.

– Rapporten viser at vi kan avverge klimakatastrofen uten tap av livskvalitet og uten bruk av usikre teknologier som atomkraft og karbonlagring. Men skal vi lykkes trenger vi rask politisk handling, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Vi trenger politikere som tror de kan bli gjenvalgt selv om de gjennomfører nødvendige klimatiltak. Vi trenger rett og slett ledere. 
     
Rapporten er laget i samarbeid med Friends of the Earth.
 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!