Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mitt skip er lastet med klimaengasjement

Framtiden i våre hender står bak arrangementet, i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. CICERO Senter for klimaforskning er faglig samarbeidspartner.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender står bak arrangementet, i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. CICERO Senter for klimaforskning er faglig samarbeidspartner.


- Denne folkemobiliseringen skal  bidra til et sterkt press på forhandlerne  under det historisk viktige klimatoppmøtet i København. Vi har dessuten som ambisjon å nå ut med klimainformasjon til brede målgrupper – ikke bare til ”miljømenigheten”, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Les våre krav til forhandlerne i København her.

klimaseilasev2009.jpg

Full båt på 1,2,3!

Hermstad kan fortelle at det har vært enorm interesse for klimaseilasen. –  Da Framtiden i våre hender begynte å leke med ideen om å lage en klimaseilas, bestemte vi oss for at vi minst måtte ha med oss 300 mennesker,  Vi regnet med at det ville kreve intens jobbing de siste månedene før avreise for å fylle båten, men  tok feil: I slutten av august var Københavnbåten full, 1200 mennesker var påmeldt, og vi måtte dessverre skuffe mange som meldte sin interesse for seint. Dette blir den største folkefesten i regi av Framtiden i våre hender siden starten i 1974, slår en fornøyd leder  fast. 

Mange sterke navn
Avspark for klimaseilasen kommer til å være i Den Norske Opera der TV2 vil lage TV-programmet ”Veien til København”. På selve overfarten deltar blant annet Einar Steensnæs, Høyres Nikolai Astrup og Pål Prestrud i foredrag/debatter. Alle landets biskoper er med. De Lillos og Håvard Gimse vil underholde.

– Vi er stolte over å kunne presentere et mangfoldig program. Totalt vil det være 25 foredrag og debatter. De vil spenne fra det nyeste på forskningsfronten når det gjelder klimaendringene, hvordan klimaendringene rammer folk i Sør, løsningsalternativer og selvfølgelig status på klimaforhandlingene. FNs sjefsforhandler Yvo de Boer og vår norske klimastatsråd, Hanne Bjurstrøm, vil komme om bord på båten i København for å gi oss de siste oppdateringene på forhandlingene. I tillegg vil Dr. Tewolde Berhan Gebre Egziabher, verdenskjent miljøprofil og Etiopias forhandlingsleder, formidle Afrika-gruppens krav og perspektiver i klimaforhandlingene sier Hermstad.

Les hele programmet her.

Verdens største klimatoppmøtekor
I København vil klimaseilerne delta på et arrangement i regi av Countdown to Copenhagen med blant annet Desmond Tutu. Han vil på vegne av en hel verden overekke underskrifter til FN om at vi trenger en sterk og rettferdig klimaavtale. Det vil også bli anledning til å delta i gudstjeneste i Vor Frues kirke.

Men før deltakerne forlater båten for å delta på ulike arrangementer i København vil Øivind ”Elg” Elgenes, fra TV2s ”Det store korslaget”, dra i gang et kjempekor på akterdekk der alle klimaseilerne deltar.

– Det kommer til å bli effektfullt når over 1000 mennesker sammen synger for klimaet, og slår takten med en dommerklubbe. Det skal ikke være noen tvil om at folkets dom vil bli hard hvis verdens ledere ikke kommer fram til en sterk klimaavtale i København, avslutter Hermstad.

Klimaseilasen er nå full men ønsker du å sjekke om det er avbestilte plasser kan du ringe DFDS på 21 62 13 40

Har du spørsmål om klimaseilasen? Send e-post til Øivind Løtveit, Framtiden i våre hender ol@framtiden.no

Les mer på www.klimaseilas.no

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!