Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sultestreik mot norske Intex

17. november startet en sultestreik mot det norske selskapet Intex på Mindoro i protest mot at nikkelprosjektet til Intex nylig har fått utstedt en miljøtillatelse av den filippinske miljø- og gruveministeren.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
17. november startet en sultestreik mot det norske selskapet Intex på Mindoro i protest mot at nikkelprosjektet til Intex nylig har fått utstedt en miljøtillatelse av den filippinske miljø- og gruveministeren.


- Vi beklager at befolkningen på Mindoro må ty til så drastiske virkemidler som en sultestreik for å bli hørt, sier sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Den filippinske miljø- og gruveministeren Jose L. Atienza undertegnet 14. oktober miljøtillatelsen, Environmental Compliance Certificate (ECC), for Intex Resources nikkelprosjekt.

- Befolkningen har siden Intex kom til øya som Mindex prostestert mot virksomheten deres og måten de har oppnådd letetillatelser og konsesjonsområder på.

Miljøtillatelsen er et viktig steg mot utvinningsstart. Intex har tidlige uttalt at det ikke vil være noen negative miljømessige konsekvenser av gruvedriften. Nikkelprosjektet er lokalisert i et vannskille i provinsen Oriental Mindoro. Innbyggerne frykter at vannet, som blant annet er nødvendig for rismarkene, vil bli forurenset av gruvedriften. I tillegg har Mindoro tidligere vært rammet av flom og jordras og det fryktes at gruvedriften vil gjøre området enda mer sårbart.

Framtiden i våre hender klaget i januar selskapet inn for brudd på OECDs retningslinjer. OECDs kontaktpunkt i Norge har sagt at de skulle følge opp saken ved å sende ambassadøren på Filippinene på en reise til Mindoro for å møte ulike interessegrupper. Dette har ikke skjedd. Den nye ambassadøren på Filippinene, Knut Solem, skal etter det Framtiden i våre hender erfarer til Mindoro i desember.

- Det er synd at denne klagebehandlingen har tatt slik tid. OECDs kontaktpunkt jobber så seint at selskaper kan operere ufortrødent videre, sier Hermstad.

- Det er beklagelig at Intex og den filippinske regjeringen har hastverk med å få gjennom prosjektet mot sivilsamfunnet og lokale myndigheters vilje, sier Hermstad.

Les også hva NRK skriver om streiken.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!