Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Triumph-arbeidere syr protesttruser

Arbeidere som har blitt oppsagt ved undertøys-giganten Triumphs fabrikk Body Fashion Thailand har satt opp en egen fabrikk – rett utenfor Arbeidsdepartementet i Bangkok.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Arbeidere som har blitt oppsagt ved undertøys-giganten Triumphs fabrikk Body Fashion Thailand har satt opp en egen fabrikk – rett utenfor Arbeidsdepartementet i Bangkok.


Bakgrunnen for denne sterke markeringen er Triumphs masseoppsigelser i august hvor nesten to tusen ansatte fikk oppsigelse uten forvarsel. Det multinasjonale selskapet unnlot å føre en åpen diskusjon med fagforeningen før masseoppsigelsene, noe både ILO (FNs organisasjon for arbeidslivet), og OECDs retningslinjer for internasjonale selskaper krever.

Medlemmer av fabrikkens fagforening protesterte i hundre dager utenfor produksjonsstedet, men ledelsen ville ikke diskutere forholdene rundt oppsigelsene. Da henvendte arbeiderene seg i stedet til Arbeidsdepartementet for å få myndighetene til å gripe inn, men heller ikke det ga ønskede resultater.

Siden i midten av oktober har arbeidere protestert utenfor Arbeidsdepartementet, en protest som etter hvert tok form av en systue. Nå er rundt 200 arbeidere involvert i produksjonen utenfor departementet. Disse utgjør samlet alle leddene i en vanlig fabrikk og alle har sine definerte oppgaver. En oppsagt designer tegner modellene som produseres.

Den aller første trusen blir oversendt departementets ledelse.

Se bilder fra undertøymerket "Try arm" sin hjemmeside.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!