Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sier nei til gassoppvarming

Regjeringen foreslår å skifte ut klimaskadelig olje til oppvarming med nesten like klimaskadelig fossil gass. Miljøbevegelsen er samlet om en knallhard dom.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Regjeringen foreslår å skifte ut klimaskadelig olje til oppvarming med nesten like klimaskadelig fossil gass. Miljøbevegelsen er samlet om en knallhard dom.
Forsinker nødvendig omlegging
Det er foreslått forbud mot olje som hovedvarmekilde i nye bygg. Men regjeringen foreslår å åpne for oppvarming med gass i områder som har gassrør. Dette i forbindelse med revidering av teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven. Dersom gassfyring blir tillatt, vil vi få etablert en lang rekke nye utslippskilder for CO2, og overgangen til fornybarsamfunnet blir mye lenger enn den kan og bør være.

 – I bygg er det bare fornybar energi og energisparing som gjelder. Den klimaskadelige fossile gassen hindrer dette, og må stoppes.
Arild Hermstad, leder Framtiden i våre hender

Ifølge klimaforskere må vi redusere verdens klimagassutslipp med opp mot 85 prosent innen 2050 for å unngå de farligste klimaendringene. Da må alle vi bruke alle muligheter vi har til å forurense mindre.

Raske utslippskutt i bygg
Oppvarming av bygg er et av områdene der det er enklest å få til raske utslippskutt. I eksisterende bygg kan oljen erstattes av solvarme og varmepumper kombinert med bioenergi eller fjernvarme. For alle nye bygg må det snarest innføres krav om passivhus-standard, det vil si at behovet for innkjøpt energi til oppvarming er omtrent lik null.

pdf  Les hele oppropet mot fossil gass til oppvarming her 89.09 Kb .

Oppropet er signert Bellona, Framtiden i våre hender, Natur og Ungdom, Norges Naturvernforbund, WWF, Zero og en rekke næringsorganisasjoner.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!