Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Sier nei til gassoppvarming

Regjeringen foreslår å skifte ut klimaskadelig olje til oppvarming med nesten like klimaskadelig fossil gass. Miljøbevegelsen er samlet om en knallhard dom.
Regjeringen foreslår å skifte ut klimaskadelig olje til oppvarming med nesten like klimaskadelig fossil gass. Miljøbevegelsen er samlet om en knallhard dom.
Forsinker nødvendig omlegging
Det er foreslått forbud mot olje som hovedvarmekilde i nye bygg. Men regjeringen foreslår å åpne for oppvarming med gass i områder som har gassrør. Dette i forbindelse med revidering av teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven. Dersom gassfyring blir tillatt, vil vi få etablert en lang rekke nye utslippskilder for CO2, og overgangen til fornybarsamfunnet blir mye lenger enn den kan og bør være.

 – I bygg er det bare fornybar energi og energisparing som gjelder. Den klimaskadelige fossile gassen hindrer dette, og må stoppes.
Arild Hermstad, leder Framtiden i våre hender

Ifølge klimaforskere må vi redusere verdens klimagassutslipp med opp mot 85 prosent innen 2050 for å unngå de farligste klimaendringene. Da må alle vi bruke alle muligheter vi har til å forurense mindre.

Raske utslippskutt i bygg
Oppvarming av bygg er et av områdene der det er enklest å få til raske utslippskutt. I eksisterende bygg kan oljen erstattes av solvarme og varmepumper kombinert med bioenergi eller fjernvarme. For alle nye bygg må det snarest innføres krav om passivhus-standard, det vil si at behovet for innkjøpt energi til oppvarming er omtrent lik null.

pdf  Les hele oppropet mot fossil gass til oppvarming her 89.09 Kb .

Oppropet er signert Bellona, Framtiden i våre hender, Natur og Ungdom, Norges Naturvernforbund, WWF, Zero og en rekke næringsorganisasjoner.
blog comments powered by Disqus