Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Klimavennlig fredspris

– Fredprisen til Barack Obama kan styrke arbeidet for en rettferdig og sterk klimaavtale, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
– Fredprisen til Barack Obama kan styrke arbeidet for en rettferdig og sterk klimaavtale, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
obama_super.jpg
Vil Fredsprisen gi Obama nok mot til å være pådriver for en ny klimaavtale i København? Illustrasjon: Ben Heine

– Begrunnelsen for å gi Obama prisen kan virke tynn, men det er en god mulighet for at tildelingen kan legge press på verdens ledere foran klimatoppmøtet i København, sier Hermstad.

USA vil ha en avgjørende rolle på klimatoppmøtet, og det folkelige engasjementet for å ta vare på jordas klima må mobiliseres for å presse politikerne. Prisutdelingen like før toppmøtet kan bidra til dette.

Da prisen ble gitt til Al Gore og FNs klimapanel i 2007, bidro dette til et voldsomt engasjement i hele den vestlige verden.

– Det er lov til å tro at vi nå kan få en like sterk mobilisering, mener Hermstad.

For å sikre en avtale i København, må verdens ledere være modige. Vi tror at prisen til Barack Obama vil gjøre både ham og andre statsledere enda modigere, slik at de tør vedta drastiske og raske kutt i klimagassutslippene, og forhandler fram en avtale som sikrer verdens fattige mot konsekvensene av klimaendringene.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -